WorldTeam Brent Van Moer op zucht van ritzege in de Tour

Lotto Soudal-renner gegrepen in de laatste hectometers van de finish in Fougères.
29 juni 2021

Lotto Soudal-renner Brent Van Moer kwam vandaag dicht bij ritwinst in de Ronde van Frankrijk. In een etappe voorbestemd voor de sprinters trok Van Moer samen met Jean-Luc Périchon ten aanval. Op een vijftiental kilometer van de finish liet hij zijn medevluchter achter en stoomde de 23-jarige Belg door naar de finish in Fougères, waar hij op weg leek naar de ritzege. Dat was echter buiten het aanstormende peloton gerekend, dat Van Moer in de laatste hectometers van de etappe bij de lurven vatte. Het was de Brit Cavendish die zich naar ritwinst sprintte, Bouhanni en Philipsen vervolledigden de top drie. Na afloop van de rit mocht Van Moer het Tourpodium op als meest strijdlustige renner van de dag.

“Na de opgave van Caleb Ewan hebben we onze snelste sprinter in het team verloren. De sfeer was dan ook vrij bedrukt tijdens het avondeten gisteren want uiteindelijk was het meerendeel van de Tourploeg – met de vele sprintkansen - rond Caleb gebouwd. Daarom moesten we het geweer van schouder veranderen en kiezen we vanaf nu volop voor de aanval”, zegt Brent Van Moer.

Dat liet Lotto Soudal vandaag al meteen zien want na tien kilometer wedstrijd lanceert Brent Van Moer de eerste aanval en vormt de jonge Belg samen met Périchon de ontsnapping van de dag.

“Ondanks een klein slaagpercentage vandaag opteerde ik toch voor de vroege vlucht. Uiteraard zou het steeds een moeilijke opdracht zijn om een Tourpeloton voor te blijven, maar ik bleef ervoor strijden en gaf me voor de volle 100%, wat ik overigens steeds doe. En dergelijke ritten met een geaccidenteerd terrein liggen me als gegoten. Dat bewees ik onder meer al in de Dauphiné, Ronde van Limburg en de Tirreno-Adriatico. In de laatste vijftien kilometer van de etappe vertelden mijn ploegmaats me via de radio dat ik kans maakte op de ritzege en dat gaf me een enorme boost. Om dan op 100 meter van de finish te stranden is enorm zuur.”

Als het van Brent Van Moer afhangt, zal het niet zijn laatste gooi naar ritwinst in deze Ronde van Frankrijk geweest zijn.

“Dit is exact waarom de ploeg me heeft geselecteerd voor de Ronde van Frankrijk. Ik hoop de volgende weken nog geregeld in beeld te fietsen. Wat gebeurd is vandaag, probeer ik allemaal wat te relativeren, want ik ben tenslotte nog maar 23 jaar en er komen hopelijk nog heel wat kansen aan.”

Foto: Photo News & ASO - Charly Lopez.

In dit artikel