Ladies Alana Castrique is Belgisch beloftekampioene!

Ze sprintte naar de 3de plaats op het BK in Waregem.
Algemeen 20 juni 2021

Alana Castrique (22) sprintte deze namiddag naar de derde plaats op het Belgisch Kampioenschap in Waregem. Ze veroverde daarmee de nationale titel bij de beloften!

De winst was weggelegd voor Lotte Kopecky. Zij reed weg uit het peloton op iets minder dan tien kilometer van de aankomst en soleerde naar haar tweede opeenvolgende Belgische titel. Julie Van De Velde demarreerde nog in de slotfase en finishte vervolgens als tweede. Alana Castrique won de pelotonssprint om de derde plaats, was daarmee de beste belofte en won zo de nationale titel in de categorie voor rensters onder 23 jaar! In de sprint liet Alana onder meer Shari Bossuyt, Nathalie Bex en Jolien D’hoore achter zich.

“Ik heb mijn koers goed gespeeld”, stelt Alana Castrique. “Ik moest wachten en wachten en wachten en het dan afmaken in de sprint. En dat is gelukt! Ik had vertrouwen in mijn sprint. Ik draaide in een ideale positie de laatste rechte lijn in en kon de pelotonssprint winnen. Dit maakt me heel gelukkig!”

(lees verder onder de foto)

Alana Castrique op podium

“Toen Lotte demarreerde, was het voor mij duidelijk dat ik haar niet moest proberen volgen”, zegt Alana Castrique. “Dat zou niet lukken, wist ik. Het was voor het peloton ook onmogelijk om haar nog terug te halen. Ik ben blij voor Lotte, ze heeft deze overwinning verdiend.”

“Deze titel is een teken dat mijn harde werk loont en het is ook mooi als visitekaartje. Het geeft vertrouwen voor de Lotto Belgium Tour die komende dinsdag start. Op 17 juli neem ik deel aan het BK tijdrijden voor beloften. Julie De Wilde wordt de grootste tegenstandster, ook vandaag was ze heel sterk, maar ik zal mijn kans wagen.”

 

Alana Castrique podium    Alana Castrique podium

Foto's: Photo News