WorldTeam Tweede Lotto Soudal-overwinning van de dag na Andreas Krons winst in Tour de Suisse

Tweede WorldTour-overwinning dit seizoen voor de jonge Deen.
Race 11 juni 2021

Rit zes in de Ronde van Zwitserland komt op naam van Lotto Soudals Andreas Kron. De Deen werd uitgeroepen tot winnaar na een onregelmatige sprint van oud-wereldkampioen Rui Costa, die als eerste over de streep kwam.

“De beslissing van de jury is correct”, zo begint Andreas Kron na de beelden bekeken te hebben. “We begonnen de sprint op rechts en eindigden aan de linkerkant. Hij ging gewoon met me op stap. Zowel hij als ik zijn van mening dat we de sterksten waren vooraan. In een eerlijke sprint hadden we dat kunnen checken. Ik vertrouw de jury en ben blij met hun beslissing.”

(Lees verder onder de foto.)

Voor Andreas Kron is het zijn tweede WorldTour-zege van het seizoen in zijn eerste seizoen als WorldTour-renner. Eerder dit jaar won Kron al de eerste etappe in de Ronde van Catalonië.

“Ongelooflijk, wat een droomstart. Had je me dit bij aanvang van het seizoen verteld, ik had je nooit geloofd. Ik ben van 1998. Een goed jaar blijkbaar. Ook renners als Pogačar en Hirschi zijn van ’98. Ik moet bijblijven met ze.”

Tussen Andermatt en Disentis moesten de renners drie bergpassen over in de 130 kilometer lange zesde rit van de Tour de Suisse. Op de slotklim kwamen Hermann Pernsteiner en Rui Costa aansluiten bij De La Cruz. Die was eerder ontsnapt uit een selecte groep waarin ook Andreas Kron zich bevond. Op vijf kilometer van de finish kwam ook Kron vooraan aansluiten. Een sprint met drie - zonder de geloste De La Cruz - zou beslissen over de zege. Costa kwam als eerste over de streep maar werd dus gedeclasseerd omdat hij van zijn lijn afweek in volle sprint.

“Ik ben erg blij voor mezelf, maar nog meer voor mijn ploegmaats”, zo besluit Andreas Kron. “Ze werkten zo hard voor me de eerste dagen van deze wedstrijd. Gisteren kende ik helaas een off-day en verloor ik mijn goede positie in het klassement. Ik ben blij dat ik ze nu op deze manier wat kan teruggeven.”

Foto's: Photo News.

In dit artikel