WorldTeam Caleb Ewan sprint in Ronde van België naar 50ste profzege

Caleb Ewan bezorgt Lotto Soudal de dagwinst in de derde etappe.
Race 11 juni 2021

Caleb Ewan heeft Lotto Soudal na een knap staaltje ploegwerk de dagwinst bezorgd in de derde etappe van de Baloise Belgium Tour. Op een licht hellende aankomst in Scherpenheuvel-Zichem sprintte Ewan - na een indrukwekkende lead-out van zijn ploegmaats - autoritair naar de ritzege. Hij haalde het voor Pascal Ackermann en Michael Mørkøv. Voor de 26-jarige Australiër is het de 50ste profzege uit zijn carrière.

“Ik ben echt onder de indruk van wat mijn ploegmaats vandaag hebben getoond”, begint Caleb Ewan. “Ze brachten me in de perfecte positie richting die laatste helling en we waren steeds gegroepeerd. In de slotfase bleven mijn ploegmakkers gewoon op kop rijden en niemand kwam er nog voorbij. Het was echter geen eenvoudige opdracht met de wind die pal in het nadeel blies in de laatste kilometers.”

(Lees verder onder de foto.)

Vanaf de start van de etappe nam Lotto Soudal samen met enkele andere sprintersploegen de wedstrijd in handen. Een vroege vlucht van vijf werd steeds binnen schot gehouden en werd uiteindelijk ingelopen op een handvol kilometers van de meet. Met een indrukwekkende lead-out werd Caleb Ewan perfect richting de oplopende aankomst in Scherpenheuvel-Zichem gebracht, een kolfje naar de hand van de aalvlugge Australiër. Ewan rondde het werk van zijn ploegmaats dan ook mooi af met een krachtige versnelling.

Caleb Ewan: “Ik prijs me gelukkig met dergelijke sterke én slimme ploegmaats. De toevoeging van Tosh Van der Sande en Harry Sweeny aan de lead-out bleek ook een heel goede beslissing. Na een eerste test in de UAE Tour is dit pas de tweede keer dat we samenwerken. Ik denk dat we die twee extra renners in steun van Jasper en Roger misten. Nu is het plaatje compleet.” 

“De Ardennenrit van morgen wordt uiteraard een lastige opdracht, maar ik gebruik het vooral als extra training. Ik hoop natuurlijk om zondag opnieuw voor de dagwinst te kunnen sprinten. Het zou leuk zijn om met een tweede ritzege op zak richting de Ronde van Frankrijk te trekken. Als sprinter is vertrouwen je belangrijkste wapen en ik ben momenteel heel tevreden met mijn huidige vorm. Alles verloopt volgens schema”, besluit Caleb Ewan.

Foto's: Photo News.

In dit artikel