WorldTeam Brent Van Moer twee jaar langer bij Lotto Soudal

"Bij Lotto Soudal krijg ik de kans om me te ontwikkelen tot een toprenner."
Algemeen 04 juni 2021

Goed nieuws voor zowel Brent Van Moer als voor Lotto Soudal. Zeker tot einde 2023 blijven beide partijen in zee gaan met mekaar. Brent Van Moer tekende bij tijdens het Critérium du Dauphiné waarin hij de eerste etappe won. Brent is nog maar 23 maar al een vertrouwd gezicht bij Lotto Soudal. In juni 2019 werd hij profrenner nadat hij eerder klaargestoomd werd in het Lotto Soudal-beloftenteam.

Ik kreeg een mooi aanbod en hoefde, ondanks de interesse van andere ploegen, niet lang na te denken”, zo vertelt Brent Van Moer.Ik voel me hier echt goed, heb een uitstekende band met werkelijk al mijn ploegmaten en ook met het personeel van het team. Ik kom gewoonweg graag naar de koers met deze groep. Misschien belangrijker nog is dat ik hier de kans krijg me te ontwikkelen tot een toprenner. Ik kan nog wat aftasten waar mijn beste mogelijkheden liggen. In kleinere etappewedstrijden? Of in de klassiekers? Volgend jaar al wil ik in de  semiklassiekers mee doen voor de overwinning. Ik ben echt wel ambitieus.

In 2018 werd Brent Van Moer nog tweede op het WK tijdrijden voor beloften. Ook in die discipline wil hij zijn mogelijkheden verder aftasten.

Stap voor stap”, zo vult Lotto Soudal General Manager John Lelangue aan. “Brent is het schoolvoorbeeld van een renner die bij ons opgeleid wordt en blijft groeien. Tot een winnaar. En we hebben er nog zo in de ploeg. We gaan verder op de ingeslagen weg. De toekomst ligt bij de jeugd. Al in maart, na Brents tweede plaats in een rit in Tirreno-Adriatico, kwam er interesse van andere ploegen. Brent zou elders een uitstekende knecht kunnen zijn. Bij ons krijgt hij meer kansen. Wij geloven in hem en Brent in ons.”

En de ploeg kan absoluut op me blijven rekenen om te werken voor anderen”, besluit Brent Van Moer. “Niets fijner dan je kunnen uitsloven voor een winnaar als Caleb Ewan. Winnen, daarvoor zijn we uiteindelijk topsporter geworden.”

Foto: Photo News.

In dit artikel