Ladies Danique Braam klaar voor tweede seizoenshelft na elleboogbreuk

De 25-jarige Nederlandse maakt zich op voor een dubbel koersweekend.
Algemeen 04 juni 2021

Danique Braam maakt zich op voor dubbel koersweekend, want morgen rijdt ze Dwars door het Hageland en zondag Dwars door de Westhoek. Het voorjaar viel in het water voor de 25-jarige Nederlandse nadat ze in februari haar linkerelleboog brak op training in Spanje. Afgelopen maand bereidde ze zich tijdens de hoogtestage in Livigno voor op het vervolg van het seizoen.

Danique Braam: “Het was de eerste keer dat ik op hoogtestage ben gegaan. Ik had dat altijd al eens willen doen, maar dat was er nog nooit van gekomen. Het was ideaal dat we dit nu met de ploeg konden doen. Ik ben één week eerder dan het team vertrokken naar Livigno, zodat ik daar in totaal drie weken verbleven heb. Het was leuk om in zulke wondermooie omgeving te trainen en ook om met de ploeggenotes samen te zijn; tijdens zo een stage leer je elkaar op een andere manier kennen.”

(Lees verder onder de foto.)

“Het eerste deel van het seizoen ging bij mij gepaard met veel frustratie. Meteen na mijn elleboogoperatie viel dat nog mee, want toen stond ik voor een herstel van vier weken en dat leek beheersbaar. Maar nadat ik half maart in Nokere Koerse de competitie had aangevat, doken er problemen op. Het rijden op kasseien en remmen had te veel impact op mijn elleboog en die geraakte overbelast. Ik moest vervolgens meer tijd nemen voor mijn herstel. En die periode was het frustrerendst, want ik had helemaal geen idee hoe lang dat zou duren. Tegen dat het opnieuw goed met me ging, brak de maand mei aan waarin we geen wedstrijden reden, dus moest ik wachten tot nu om voluit te kunnen koersen.”

En die eerste koersen worden dus Dwars door het Hageland morgen en Dwars door de Westhoek komende zondag.

(Lees verder onder de foto.)

Danique Braam: “In de koersen van komend weekend wil ik graag de finales rijden en een mooi resultaat behalen. Ik voel me alvast goed na de stage en mijn elleboog hindert mij niet meer. In Dwars door het Hageland rijden we over gravelstroken en daar verheug ik me op. Het wordt deels een afvalwedstrijd waarbij ook geluk gemoeid zal zijn, want een valpartij of lekke band loert op dergelijk parcours altijd om de hoek. Het is niet aan ons team om de koers in handen te nemen van bij het begin, maar we moeten wel heel alert zijn en we moeten een mooie finale kunnen rijden. In Dwars door de Westhoek moeten we drie keer de Rodeberg beklimmen. Ik denk dat de kans op een sprint klein is en dat vluchters er om de overwinning zullen strijden. Ik wil in elk geval aanvallend koersen komend weekend en ik heb een goeie sprint in de benen aan het einde, dat kan van pas komen. Deze maand volgen voor mij ook nog de Flanders Diamond Tour in Nijlen en de Lotto Belgium Tour. Ook dat zijn wedstrijden waarin ik hoop om goed te presteren. Ik heb echt zin in wat komen gaat!”

Selectie Dwars door het Hageland 5/06: Danique Braam, Alana Castrique, Lone Meertens, Abby Mae Parkinson, Jesse Vandenbulcke en Elise Vander Sande.

Selectie Dwars door de Westhoek 6/06: Danique Braam, Alana Castrique, Abby Mae Parkinson, Anna Plichta, Silke Smulders en Jesse Vandenbulcke.

Foto's: Facepeeters.

In dit artikel