WorldTeam Caleb Ewan hervat competitie in Baloise Belgium Tour

Na vroegtijdige opgave in de Giro is Caleb opnieuw aan trainen toe.
Algemeen 28 mei 2021

Na zijn onverwachte en vroegtijdige opgave in de Ronde van Italië is Caleb Ewan opnieuw aan trainen toe. Het herstel van de knie lijkt voorspoedig te verlopen en zijn deelname aan de Ronde van Frankrijk komt dan ook niet in het gedrang. Ewan zal de competitie hervatten in de Baloise Belgium Tour, die plaatsvindt van woensdag 9 tot en met zondag 13 juni.

“Na mijn opgave in de Giro ben ik enkele dagen van de fiets gebleven, maar heb ik inmiddels de training hervat en dat lijkt goed te verlopen. Ik hoop zo niet al te veel van mijn conditie ingeboet te hebben want ik had meer wedstrijdritme nodig. Vandaar ook dat ik zo ontgoocheld was toen ik met de paarse puntentrui om mijn schouders de Giro noodgedwongen moest verlaten. Het plan was om zeker nog een weekje verder te gaan en een derde ritzege voor Lotto Soudal uit de brand te slepen”, zo vertelt Caleb Ewan.

“De Baloise Belgium Tour is zeker en vast een goede wedstrijd richting de Tour”, zo vult General Manager John Lelangue aan. “In 2019 bereidde Caleb zich via een gelijkaardige aanloop voor op de Ronde van Frankrijk, toen reed hij de ZLM Tour, nu wordt dat de Baloise Belgium Tour. Vorige week reisde ik naar Monaco om er samen met Caleb de planning op korte en lange termijn te bespreken. Dat is vlot verlopen en we zijn beiden optimistisch over de Ronde van Frankrijk. Met wat geluk zijn er een zevental sprintkansen waarin Caleb voor ritwinst kan gaan.”

“Dat Lotto Soudal momenteel nog maar twee renners in koers heeft in de Giro stemt me uiteraard ontevreden, maar geloof me, de renners die vroegtijdig de Giro moesten verlaten kampen met hetzelfde gevoel. Ik erger me dan ook aan de kritiek van mensen die niet op de hoogte zijn van de problemen waarmee onze renners in de Giro te maken hadden. Het was een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Lotto Soudal is en blijft een ploeg van aanvallers en in de Giro hebben we dat nog maar eens laten zien, zelfs als we maar met twee renners meer in koers zijn. En dat zal in de komende wedstrijden niet anders zijn, te beginnen met het Critérium du Dauphiné”, besluit John Lelangue.

Ondertussen kreeg Kobe Goossens – die de Giro moest verlaten na een valpartij – goed nieuws te horen. Uit een scan bleek dat Kobe geen breuken heeft opgelopen. De 25-jarige Belg heeft inmiddels de training opnieuw hervat en indien alles in de goede richting evolueert, maakt Goossens zijn wederoptreden in de Ronde van Zwitserland.

Foto: Photo News.