WorldTeam Lotto Soudal wil aanvallend koersen in Critérium du Dauphiné

Op zondag 30 mei gaat de 73ste editie van het Critérium du Dauphiné van start.
Race 28 mei 2021

Lotto Soudal trekt met een team van aanvallers naar de 73ste editie van het Critérium du Dauphiné, een 8-daagse WorldTour-rittenwedstrijd in Frankrijk. Naast vijf Belgische renners (Steff Cras, Sébastien Grignard, Sylvain Moniquet, Brent Van Moer en Tim Wellens) zal ook de Brit Matthew Holmes en de Australiër Harry Sweeny in Issoire aan de start staan. Herman Frison, sportdirecteur bij Lotto Soudal, geeft tekst en uitleg bij de selectie voor het Critérium du Dauphiné.

Herman Frison: “Iedere renner die in de Ronde van Frankrijk iets wil presteren, moet ook al zeer goed zijn in de Dauphiné. Daarom ligt het niveau in deze Franse rittenkoers steevast enorm hoog. Daarnaast krijgen de renners dit jaar een vrij zwaar parcours voorgeschoteld. Er zijn hooguit twee mogelijke kansen op een sprint, maar eerlijk gezegd twijfel ik er sterk aan of er dit jaar wel wordt gesprint in de Dauphiné.”

“We trekken naar de Dauphiné zonder klassementsambities. Tim Wellens bemachtigde in de Tirreno-Adriatico dan wel een 7de plek in de einduitslag, in de Dauphiné draait het niet om het klassement. Tim zal daarom aanvallend koersen en zijn kansen moeten grijpen. Daarnaast hebben we ook geen sprinter aan boord. Daarom moeten we iedere dag aanvallend koersen en op die manier mikken op ritwinst. Aangezien er geen uitgesproken sprintetappes zijn, nodigt dit nog meer uit tot offensief koersen.”

“Er volgen ongetwijfeld enkele mooie opportuniteiten, maar veel zal ook afhangen van hoe de klassementsploegen de eerste ritten benaderen. Zo denk ik meteen aan Thomas De Gendt, die in 2017 de openingsetappe in Saint-Étienne wist te winnen. Onze youngsters zoals Grignard, Moniquet en Van Moer hebben in ieder geval al bewezen dat ze durven aanvallen. En wanneer alle puzzelstukjes in elkaar vallen, kan je in een WorldTour-wedstrijd als de Dauphiné een etappe winnen. Uiteraard is dit geen exacte wetenschap, maar we zullen het ongetwijfeld met de volledige ploeg proberen!”, besluit Herman Frison.

Selectie Lotto Soudal Critérium du Dauphiné : Steff Cras, Sébastien Grignard, Matthew Holmes, Sylvain Moniquet, Harry Sweeny, Brent Van Moer en Tim Wellens.

Rittenschema

Etappe 1 – Zondag 30 mei: Issoire - Issoire (182 km)

Etappe 2 – Maandag 31 mei: Brioude – Saugues (173 km)

Etappe 3 – Dinsdag 1 juni : Langeac – Saint-Haon-Le-Vieux (172,5 km)

Etappe 4 – Woensdag 2 juni: Firminy – Roche-La-Molière (16,4 km, Individuele Tijdrit)

Etappe 5  - Donderdag 3 juni: Saint-Chamon – Saint-Vallier (175 km)

Etappe 6 – Vrijdag 4 juni: Loriol-sur-Drôme – Le Sappey-en-Chartreuse (167,5 km)

Etappe 7  - Zaterdag 5 juni: Saint-Martin-Le-Vinoux – La Plagne (171,5 km)

Etappe 8 – Zondag 6 juni: La Léchère-les-Bains – Les Gets (147 km)