WorldTeam Caleb Ewan knalt naar ritwinst in de Giro

Vierde etappewinst voor Ewan in de Ronde van Italië.
Race 12 mei 2021

Met een machtige sprint heeft Caleb Ewan de vijfde etappe in de Ronde van Italië gewonnen. In de voorspelde massasprint was de 26-jarige Australiër de snelste van het pak en versloeg hij de Italianen Nizzolo en Viviani. Exact vier jaar na zijn eerste boekt Caleb Ewan zo een vierde etappewinst in de Ronde van Italië.

“Na de ontgoocheling van de eerste gemiste sprintkans doet deze zege heel veel deugd”, begint Caleb Ewan. “Er was toch wat druk op mezelf en het team om vandaag een goed resultaat neer te zetten en daarom voelt deze overwinning toch als een kleine opluchting. Ik wilde het echt zo graag en het geeft me een ongelooflijk gevoel dat ik vandaag het fantastische werk van de ploeg kan afmaken. In mijn missie om dit jaar in iedere Grote Ronde een rit te winnen kan ik alvast een etappe in de Giro afvinken. Maar uiteraard blijf ik steeds hongerig naar meer. Dit geeft alvast een vertrouwensboost voor mij en het volledige team richting de volgende etappes.”

(Lees verder onder de foto.)

Met een biljartvlakke rit tussen Modena en Cattolica stond een tweede krachtmeting tussen de sprinters in de sterren geschreven. Na een dag vol kaarsrechte wegen volgde een echter een technische finale. Daarin werd Caleb Ewan door zijn Lotto Soudal-ploegmaats perfect in de voorste gelederen van het peloton gehouden. 

Caleb Ewan: De laatste twintig kilometer waren met heel wat rotondes en smalle passages vrij technisch. Maar mijn ploegmaats deden echt fantastisch werk en hielden me perfect vooraan. Zonder hen had ik nooit zo fris aan de eindsprint kunnen beginnen. We wisten dat we vooraan moesten zitten en zowel Jasper als Roger loodsten me perfect door de vele bochten. Zo kon ik heel wat energie sparen richting de eindsprint en dat zorgde ervoor dat ik vrij fris mijn sprint kon lanceren. Dergelijke technische finales liggen me echt enorm goed.” 

(Lees verder onder de foto.)

In de sprint leek Caleb Ewan even ingesloten te geraken, maar als een duiveltje uit een doosje remonteerde Ewan met een krachtige versnelling de Italiaan Nizzolo en pakte hij zo zijn vierde etappewinst in de Ronde van Italië.

“Aangezien hij in de eerste sprintetappe had aangetoond over snelle benen te beschikken, koos ik in de aanloop naar de sprint voor het wiel van Tim Merlier. Even vreesde ik ingesloten te geraken, maar gelukkig vond ik het gaatje en kon ik mijn sprint lanceren. Ik voelde dat er nog heel wat kracht op de benen zat en ik denk dat ik vandaag gewoon de snelste was”, besluit Caleb Ewan.

Foto's: Photo News.

In dit artikel