WorldTeam Kobe Goossens verovert bergtrui in Ronde van Romandië

Aanvalslust van de Lotto Soudal-renner wordt beloond.
Race 01 mei 2021

Nadat hij gisteren als laatste vroege vluchter overbleef, trok Lotto Soudal-renner Kobe Goossens in de vierde etappe van de Ronde van Romandië opnieuw op avontuur. Die aanvalslust legde de 25-jarige Belg geen windeieren, want Goossens sprokkelde onderweg - in epische weersomstandigheden - genoeg punten om de leiding in het bergklassement over te nemen van de Zwitser Joel Suter. Tijdens de afsluitende tijdrit in Fribourg morgen zijn geen bergpunten meer te verdienen.

“Deze bergtrui is mijn eerste leiderstrui in een profwedstrijd, en dan meteen eentje op WorldTour-niveau, dat maakt het toch erg speciaal. Daarnaast zorgden de weersomstandigheden en de lange beklimmingen voor een loodzware etappe. Het is toch wel een van de meest epische dagen op de fiets die ik in mijn carrière heb afgewerkt”, begint Kobe Goossens

Na een snelle openingsfase trok Goossens opnieuw ten aanval, ook ploegmaat Matthew Holmes maakte deel uit van de ontsnapping.

“Vanaf de start was er een duidelijk plan om mee te gaan in de ontsnapping en op zich was het iets eenvoudiger dan gisteren om mee te zijn. Onderweg heb ik de bergtrui zeker niet cadeau gekregen, ik moest strijden voor ieder punt. Matthew Holmes als extra ploegmaat in de ontsnapping was uiteraard ook een bijkomende troef.”

Na een korte neutralisatie in de afdaling van de voorlaatste beklimming begon de vroege vlucht uiteindelijk met ruim vijf minuten voorsprong aan de loodzware, twintig kilometer lange slotbeklimming richting Thyon 2000. Magnus Cort Nielsen was de laatste overlever van de vroege vlucht van zeven, maar ook hij kon niet uit de greep van het peloton blijven. Het was Mike Woods die naar de ritzege en leiderstrui reed.  

“De rit van gisteren heeft er toch wel serieus ingehakt. Ik voelde me de volledige dag niet super en aan de voet van de slotklim heb ik me niet geforceerd en koos ik meteen voor mijn eigen tempo. Het bobijntje was wat af en ik maakte me dan ook weinig illusies over een eventuele etappezege. Met de weersomstandigheden en het parcours van de voorbije dagen zat trouwens niemand echt nog fris. Morgen is er de afsluitende tijdrit, waar ik enkel hoef te finishen om de bergtrui veilig te stellen. Afhankelijk van het gevoel zal ik al dan niet een laatste keer voluit gaan. Daarna komt de focus volledig op de Giro te liggen”, besluit Kobe Goossens.

Foto: Photo News.

In dit artikel