WorldTeam Lotto Soudal met sterk achttal naar 104de Ronde van Italië

Op zaterdag 8 mei gaat de 104de Giro van start in Turijn.
Race 01 mei 2021

Lotto Soudal trekt met de volgende acht namen naar de 104de Ronde van Italië: Caleb Ewan (26), Jasper De Buyst (27), Roger Kluge (35), Thomas De Gendt (34), Kobe Goossens (25), Tomasz MarczyÅ„ski (37), Stefano Oldani (23) en Harm Vanhoucke (23). De Giro gaat van start met een acht kilometer lange tijdrit in Turijn. Na drie weken koers in de Laars valt het doek over de Ronde van Italië met opnieuw een individuele opdracht tegen de klok richting hartje Milaan. Sportdirecteur Mario Aerts licht de Giro-selectie toe.

Met deze acht renners hebben we een mix tussen ervaring en jeugd waarmee we in principe op quasi elk terrein – met uitzondering van het algemeen klassement - kunnen meestrijden. We gaan dan ook voor minstens één etappezege en we willen ons daarnaast in de kijker rijden”, begint Mario Aerts.

Mario Aerts: “Met Caleb Ewan hebben we één van ’s werelds snelste sprinters aan boord die in het verleden al drie Giro-etappes wist te winnen. Dit jaar zijn er voor Caleb een vijftal sprintkansen, maar hij bewees in Milaan-Sanremo ook zeer goed bergop te rijden. Afhankelijk van de koerssituatie kunnen daar dus nog enkele kansen bijkomen. We zullen er dan ook alles aan doen om Caleb in de best mogelijke positie richting de eindsprint te brengen. Daarom zijn ook renners als Jasper De Buyst en Roger Kluge erbij, zij fungeren namelijk als vaste loodsen voor Caleb. In de voorbereiding richting de Giro hebben ze zo vaak mogelijk samen gekoerst, om zo de automatismen er opnieuw in te brengen. Vaak zijn de sprints in de Giro chaotisch en ook vrij technisch, dus moeten we Caleb zo goed mogelijk bijstaan.”

Kobe Goossens is na zijn val in Parijs-Nice een lange periode buiten strijd geweest, maar bewijst in de Ronde van Romandië opnieuw over het goede vormpeil te beschikken. In de Vuelta van vorig jaar – zijn eerste Grote Ronde - deed hij het uitstekend”, gaat Mario Aerts verder. “We gunnen hem dan ook de vrijheid om het zonder druk dag per dag te bekijken wat het algemeen klassement betreft. Harm Vanhoucke heeft dit seizoen al meermaals zijn goede klimmersbenen geëtaleerd. Harm gaat zonder klassementsambities naar de Giro, maar mikt eerder op ritwinst. Met een derde plaats op de Etna vorig jaar is dit zeker een realistische doelstelling.”

“De Giro is doorgaans een uitstekende ronde voor rittenkapers. Thomas De Gendt heeft geen introductie meer nodig en als de benen goed zijn, zal hij zeker voor ritwinst gaan. De Ronde van Italië helpt hem ook om nog enkele procentjes te verbeteren richting de Tour. Tomasz MarczyÅ„ski toonde een goed vormpeil in Luik-Bastenaken-Luik en heeft met dubbele ritwinst in de Vuelta al getoond dat hij een vroege vlucht tot een goed einde kan brengen. Onze Italiaan Stefano Oldani heeft zich vorig jaar al enkele keren getoond in de Giro en is dan ook hypergemotiveerd voor drie weken koers in zijn thuisland. Hij zal worden ingepast in de sprintvoorbereiding voor Caleb. Maar Stefano kan zelf ook goed bergop en heeft daarnaast ook nog een sterk eindschot”, besluit Mario Aerts.

Selectie Lotto Soudal Giro d’Italia: Jasper De Buyst, Thomas De Gendt, Caleb Ewan, Kobe Goossens, Roger Kluge, Tomasz MarczyÅ„ski, Stefano Oldani en Harm Vanhoucke.

In dit artikel