WorldTeam Kobe Goossens solo op zoek naar etappewinst in Romandië

Goossens laatste overblijver van vroege vlucht in uitgeregende etappe.
Race 30 april 2021

In een uitgeregende derde etappe van de Ronde van Romandië was Lotto Soudal-renner Kobe Goossens de laatste overblijver van een vroege vlucht van zeven. Na een val van Stefan Küng in de diepe finale ging Kobe Goossens solo op zoek naar etappewinst, maar de jonge Belg – die gisteren zijn 25ste verjaardag vierde - werd op een tiental kilometer van de aankomst bij de lurven gevat door wat overbleef van het peloton. Uiteindelijk was het de Spanjaard Marc Soler die solo naar de zege én de leiderstrui reed.

“Het plan om in de aanval te gaan was er wel degelijk vanaf de start. Omwille van de korte neutralisatie heb ik voor de etappe nog even opgewarmd om toch maar klaar te zijn voor een eventuele ontsnapping”, begint Kobe Goossens. “In de beginfase ging het vrij hard en trapsgewijs vormde zich een vroege vlucht. Als laatste renner kon ik de sprong naar voor maken. Met enkele tijdritkanonnen zoals Küng en Bissegger bevond ik me tussen een sterk zevental, maar door mijn positie in het algemeen klassement werd ons helaas niet veel voorsprong gegund. Daarom beslisten we om het in eerste instantie rustig aan te doen en alles op de finale te zetten. Toen we met vier overbleven, draaiden we de gashendel volledig open, maar toch wisten we toen al dat het een moeilijke opdracht zou worden.”

“Op de voorlaatste beklimming bleef ik samen met Küng nog over. In de afdaling miste ik ook bijna de bocht waarin de Zwitser ten val kwam. Ik had meteen door dat Küng tegen de grond ging, want het was echt een serieuze smak. Toen moest ik alleen verder, maar helaas werd ik gegrepen. Het had volgens mij geen verschil gemaakt als Küng er nog bij was geweest. Zowel in de afdaling als bergop reden we echt op de limiet”, besluit Kobe Goossens.

In dit artikel