Development Lotto Soudal U23 telt af naar eerste wedstrijden

De belofteploeg van Lotto Soudal heeft er een geslaagde trainingsdriedaagse in de Ardennen opzitten.
Algemeen 27 april 2021

De belofteploeg van Lotto Soudal heeft er een geslaagde trainingsdriedaagse opzitten. Vrijdag verkenden ze de Ardense Pijl. Dat wordt op 9 mei normaal de eerste wedstrijd van het seizoen voor ons Development Team. Zaterdag legden ze de laatste 80 kilometer van Luik-Bastenaken-Luik voor beloften af en zondag deden de renners een duurtraining in de Oostkantons.

Kurt Van de Wouwer, manager Lotto Soudal Development Team: “We hopen om op 9 mei eindelijk aan de competitie te kunnen beginnen, daarom was dit het ideale moment om met de groep samen te komen en gezamenlijk te trainen. Iedereen gaf een goede indruk. Uiteraard is het afwachten hoe ze reageren in wedstrijd, maar ze hebben duidelijk hun conditie op peil gehouden de voorbije maanden. Zondag dreven we het tempo wat op door de laatste 50 kilometer achter de brommer te trainen en daaraan merkte je dat ze niet stilgezeten hebben en klaar zijn om te koersen!”

“De sfeer was uitstekend. De jaarlijkse stage in Spanje in februari werd vanwege corona afgelast en de jongens waren nog maar één keer samen geweest tijdens een training eind februari. Toch merk je dat ze al één groep vormen, er zijn geen kliekjes. Ook voor het groepsgevoel was het belangrijk om de groep bij elkaar te brengen.”

(Lees verder onder de foto.)

Onder voorbehoud van wijzigingen staat op zondag 9 mei de Ardense Pijl op het programma. Op 15 mei volgt de GP Vermarc, waar een gemengd team van beloften en profs van Lotto Soudal zal starten, en op 19 mei rijden de beloften in Ruddervoorde. Met de GP Color Code op 30 mei  gaat eind volgende maand de U23 Road Series van start, die bestaat uit een reeks wedstrijden in België en Nederland. Van 3 tot en met 12 juni neemt het team deel aan de Ronde van Italië voor beloften.

Kurt Van de Wouwer: “We gaan ervan uit dat onze kalender in mei nu vaststaat, al is momenteel niets zeker. Ons programma was evenwichtig opgebouwd, maar door verschuivingen in de kalender vallen bepaalde wedstrijden nu samen. Dit najaar zal er vaak een dubbel programma moeten gereden worden, we hopen dus gespaard te blijven van ziektes en blessures.”

(Lees verder onder de foto.)

“We willen dit seizoen uiteraard goed scoren op de Belgische kampioenschappen en het is onze doelstelling om een aantal UCI-wedstrijden te winnen, net als enkele ritten in etappekoersen. Wanneer de Giro start, zullen onze renners nog maar een beperkt aantal wedstrijdkilometers in de benen hebben. In Italië en Frankrijk hebben de beloften nog wel een degelijk programma kunnen afwerken dus op dat vlak hebben onze renners een nadeel, maar we zullen dit niet als excuus gebruiken om ons achter te verstoppen. We zullen wel degelijk met ambitie afreizen naar Italië maar het zou ook het niet verstandig zijn om de jongens te veel druk op te leggen.”

“Het feit dat er zowel vorig jaar als dit jaar een groot deel van het seizoen weggevallen is, heeft sowieso een impact op de ontwikkeling van de renners, zeker voor degenen die de overstap hebben gemaakt van de junioren. Het zijn ervaringen die ze missen, maar doordat veel wedstrijden zijn verplaatst in plaats van helemaal geschrapt, kan dat hopelijk voor een deel worden gecompenseerd”, besluit Kurt Van de Wouwer.

Foto's: Facepeeters