WorldTeam Degenkolb tweede in openingsetappe Ronde van Valencia

Degenkolb won de sprint om de tweede plaats, Scotson wint solo.
Race 14 april 2021

Lotto Soudal-renner John Degenkolb is tweede geëindigd in de openingsetappe van de Ronde van Valencia. De Australiër Miles Scotson won solo, Degenkolb toonde zich een halve minuut later de snelste van een omvangrijke achtervolgende groep. 

“De koude, de regen en vele hoogtemeters zorgden voor een lastige eerste etappe”, begint John Degenkolb. “Op de vele beklimmingen probeerden we zo lang mogelijk aan te klampen en uiteindelijk wist ik als laatste van het team te overleven en maakte ik deel uit van de eerste groep.” 

Het peloton kreeg tussen Elche en Ondara meteen een stevige rit met bijna 3.000 hoogtemeters voor de wielen geschoven. Het geaccidenteerde terrein in het Valenciaanse hinterland zorgde voor een serieuze schifting in het peloton, waardoor op een 40-tal kilometer van de meet nog slechts een kleine groep overbleef. De openingsetappe van de Ronde van Valencia werd in een beslissende plooi gelegd op een twintigtal kilometer van de meet. Na een tactisch steekspel ging de Australiër Miles Scotson ervandoor en sloeg meteen een mooie kloof. Ondanks een val in de slotkilometers hield Scotson stand. John Degenkolb won de sprint van de achtervolgende groep en strandde zo op een tweede plaats.

John Degenkolb: “In de sprint heb ik het geprobeerd en uiteindelijk wist ik die te winnen, maar helaas reed er nog een renner vooruit. Na een tactische finale wist de renner van Groupama-FDJ te ontsnappen op een twintigtal kilometer van de meet en helaas konden we hem niet meer inrekenen. Uiteraard is het jammer dat ik niet voor de overwinning kon sprinten, maar deze prestatie is zeker goed voor het vertrouwen.” 

“Morgen staat er meer dan waarschijnlijk een pelotonsprint op het programma en ik kijk er erg naar uit. Met Caleb Ewan hebben we één van de snelste mannen aan boord en ik kan niet wachten om hem zo goed mogelijk te ondersteunen”, besluit John Degenkolb. 

Jasper De Buyst moest al vroeg in de etappe door rugproblemen de strijd staken. Zo gaat Lotto Soudal morgen in Alicante met vijf renners van start.

In dit artikel