WorldTeam Kobe Goossens maakt wederoptreden in de Brabantse Pijl

Eerste wedstrijd voor de jonge Belg na zijn valpartij in Parijs-Nice.
Algemeen 13 april 2021

Voor Lotto Soudal-renner Kobe Goossens wordt de Brabantse Pijl de eerste wedstrijd sinds zijn valpartij in Parijs-Nice. Daar kwam de 24-jarige Belg tijdens de slotbeklimming van de vierde etappe ten val na een botsing met een ploegwagen. Met een lichte hersenschudding, een gebroken neus, enkele gebroken tanden en meerdere hechtingen waren de gevolgen niet min. Na een tiental dagen rust en een hoogtestage in Spanje is Kobe Goossens ruim een maand later opnieuw klaar om te koersen.

“Helaas is het seizoen in mineur begonnen voor mij. Tijdens Parijs-Nice had ik de goede conditie te pakken, maar helaas strooide die valpartij aan het eind van etappe vier roet in het eten”, begint Kobe Goossens. “De impact van die crash was redelijk groot en ik moest toch even de resetknop indrukken. Ik heb een tiental dagen de fiets opzij moeten zetten, vooral om te herstellen van de lichte hersenschudding die ik had opgelopen. Daarna trok ik richting de Sierra Nevada voor een hoogtestage, die oorspronkelijk voorzien was om de Ronde van Romandië en de Giro voor te bereiden. Nu vervangen de heuvelklassiekers mijn deelname aan de Ronde van Valencia, waar ik in eerste instantie de competitie zou hervatten.”

(Lees verder onder de foto.)

Voor de 24-jarige Goossens wordt zijn terugkeer in competitie nog een tikkeltje specialer, want in de Brabantse Pijl vindt de jonge Belg heel wat van zijn trainingswegen terug.

“Na een goede trainingsperiode van een tweetal weken heb ik enorm veel zin om opnieuw te koersen. Daarnaast wordt het een bijzondere eerste deelname aan de Brabantse Pijl, want de streek tussen Overijse en Leuven ken ik vrij goed. Koersen op je trainingsparcours voelt toch steeds speciaal. Het thuisvoordeel zorgt ervoor dat je iets beter kan inschatten wanneer je precies vooraan moet zitten. Het is zeker een leuk extraatje, maar toch zal ik nog steeds even hard moeten trappen”, grapt Kobe Goossens.

De Brabantse Pijl luidt klassiek het einde van de kasseikoersen en het begin van de heuvelklassiekers in. Met ruim 25 hellingen krijgen de renners opnieuw een pittig parcours voor de wielen geschoven. De traditionele slothelling van de Schavei werd vervangen door een bredere en minder steile aankomststrook.

“Door het wegvallen van de Schavei wordt het misschien een andere finale, maar lastig blijft het sowieso. Binnen het team hebben we geen absolute kopman, maar Tosh Van der Sande heeft in de voorbije voorjaarskoersen al bewezen in goede doen te zijn. Voor mij wordt het vooral belangrijk om opnieuw koersritme op te doen en mijn steentje bij te dragen aan de ploeg. Op training voelde ik me alvast goed, maar het is steeds afwachten hoe het lichaam reageert op wedstrijdprikkels. Ik las ook dat de Moskesstraat opnieuw werd aangelegd. Eerlijk toegegeven, op training vermijd ik de helling steeds… Het maakt het misschien net iets minder authentiek, maar mij hoor je in ieder geval niet klagen”, besluit Kobe Goossens met een knipoog.

Selectie Lotto Soudal Brabantse Pijl: Kobe Goossens, Sébastien Grignard, Tomasz MarczyÅ„ski, Sylvain Moniquet, Stefano Oldani, Brent Van Moer en Tosh Van der Sande.

Foto: Photo News.

In dit artikel

14
apr

De Brabantse Pijl - La Flèche Brabançonne

Vlag België België 201.7 km: Leuven - Overijse
  1. Thomas Pidcock Vlag Verenigd Koninkrijk 4H 36' 27" INEOS Grenadiers
  2. Wout van Aert Vlag België 4H 36' 27" Team Jumbo-Visma
  3. Matteo Trentin Vlag Italië 4H 36' 29" UAE-Team Emirates
  4. Sylvain Moniquet Vlag België 4H 37' 15" Lotto Soudal
  5. Tosh Van der Sande Vlag België 4H 37' 20" Lotto Soudal
  6. Stefano Oldani Vlag Italië 4H 37' 20" Lotto Soudal
  7. Kobe Goossens Vlag België 4H 37' 52" Lotto Soudal
  8. Sébastien Grignard Vlag België 4H 43' 01" Lotto Soudal
  9. Brent Van Moer Vlag België 4H 43' 09" Lotto Soudal
  10. Tomasz Marczyński Vlag Polen - Lotto Soudal