WorldTeam In beeld, maar geen topresultaat voor Lotto Soudal in de Ronde

Tim Wellens reageert na afloop van de 105de Ronde van Vlaanderen.
Race 04 april 2021

Lotto Soudal heeft geen topresultaat kunnen bemachtigen in de 105de Ronde van Vlaanderen. Aan het begin van de heuvelzone was Lotto Soudal op de afspraak, met onder meer een aanvallende Tosh Van der Sande. Tijdens de tweede beklimming van de Oude Kwaremont barstte de finale los. Tim Wellens liet zich niet verrassen en bevond zich na de eerste schifting goed vooraan. Ook op de Koppenberg kwam Wellens  als één van de eerste renners boven. Tijdens de beklimming van de Taaienberg viel de wedstrijd in een beslissende plooi. Tim Wellens bevond zich in een achtervolgende groep die jacht maakte op de koplopers. Op de laatste keer Oude Kwaremont moest Wellens echter passen, waardoor de Lotto Soudal-renner niet kon strijden om een topnotering. De zege ging naar de Deen Kasper Asgreen, die Mathieu Van der Poel vloerde in een sprint met twee. 

“Uiteraard overheerst momenteel de ontgoocheling”, reageert Tim Wellens. “In het algemeen ben ik tevreden met mijn wedstrijd, maar het is jammer om de Ronde te beëindigen zonder een mooi resultaat. In de finale was ik op de afspraak, maar kwam ik wat tekort op de laatste beklimming van de Oude Kwaremont, waar ik de rol moest lossen. Ik besefte dat het moeilijk zou worden om de aanvallen van de topfavorieten te volgen, dus moest ik anticiperen. Dat lukte en ik bevond me uiteindelijk ook in een mooie groep. Ik probeerde nog wat krachten te sparen, maar jammer genoeg is het niet gelukt om de laatste keer Oude Kwaremont te overleven.”

“Het feit dat ik wat ziek werd na Milaan-Sanremo heeft misschien een kleine impact gehad op mijn wedstrijd vandaag, maar het is zeker geen excuus. Nu volgt er wat rust, waarna ik opbouw richting mijn volgende wedstrijd, de Amstel Gold Race”, besluit Tim Wellens.

Florian Vermeersch had andermaal af te rekenen met pech. De 22-jarige Lotto Soudal-renner moest de strijd staken na een valpartij op een 80-tal kilometer van de finish. De jonge Belg houdt enkel schaafwonden over aan zijn valpartij. 

Foto: Photo News.