WorldTeam Wellens en Degenkolb speerpunten voor de Ronde

Op zondag 4 april staat de 105de Ronde van Vlaanderen op het programma.
Race 02 april 2021

“De Ronde is één van de belangrijkste afspraken in het Belgische wielerjaar”, begint Tim Wellens. “Natuurlijk zijn er de drie topfavorieten, maar in een koers als de Ronde kan er zodanig veel gebeuren en is het gevaarlijk om op voorhand al een winnaar aan te duiden. De Ronde is een open, maar heel eerlijke koers waarin de sterkste renners steeds naar boven komen. Net zoals bij andere wedstrijden heb je in de Ronde ook een tikkeltje geluk nodig, want pech loert altijd om de hoek.”

Op zondag 4 april vormt de Ronde van Vlaanderen traditioneel de apotheose van het Vlaamse wielervoorjaar. In het tweede Monument van het wielerseizoen krijgen de renners tussen de start in Antwerpen en de finish in Oudenaarde maar liefst negentien hellingen en zeven kasseistroken voor de wielen geschoven. Aan het 254 kilometer lange parcours werd enigszins gesleuteld, maar nog steeds vormen iconische hellingen zoals de Koppenberg, Oude Kwaremont en Paterberg de scherprechters van de 105de Ronde van Vlaanderen.

“Indien je tijdens de wedstrijd voelt niet bij de beste renners van het pak te behoren, is het aangewezen om te anticiperen. In Dwars door Vlaanderen voelde ik me alvast goed en hebben we als ploeg aanvallend gekoerst. Dat leverde een mooie vijfde plek op voor Tosh. Ik voel dat ik nog enkele procentjes mis, maar misschien zijn die er zondag al bij. Daarnaast verkeert John Degenkolb ook in goede doen, wat een extra troef is voor de ploeg. We moeten ons laten zien tijdens de koers en hopelijk ben ik samen met John en misschien nog enkele ploegmaats aanwezig in de finale”, besluit Tim Wellens.

John Degenkolb: “Ik werkte gisteren nog een stevige training van vier uur achter de brommer af. Op enkele van de hellingen heb ik mezelf nog even getest en een paar stevige versnellingen geplaatst. Niet op ieder bergje natuurlijk, want dan wordt het wat veel. Maar het was zeker een goede dag en ik voelde me prima. Indien ik zondag met hetzelfde gevoel aan de start kom, zal ik er zeker staan in de Ronde.”

Ook sportdirecteur Herman Frison blikt vooruit op Vlaanderens Mooiste: “De Ronde is echt een unieke wedstrijd en kent geen gelijke in het Vlaamse voorjaar. In de Ronde van Vlaanderen wint ook negen van de tien keer de sterkste renner in koers. In een finale met onder andere de Koppenberg, Oude Kwaremont en Paterberg komen – behoudens pech - de beste renners steeds naar boven.”

“Ik vermoed dat de ploegen van de topfavorieten de koers gesloten willen houden, maar daarnaast zijn er zijn heel wat andere teams die willen aanvallen en anticiperen op de flitsen van de favorieten. Dat credo geldt ook voor Lotto Soudal. We zullen aanvallend koersen en niet afwachten tot pakweg de Koppenberg. Vanaf de start in Antwerpen – en niet enkel in de heuvelzone – moeten we attent zijn.”

“John Degenkolb en Tim Wellens zijn onze twee beschermde renners. De andere jongens hebben de opdracht om aanvallend te koersen en – waar mogelijk – hun kans te grijpen. Indien deze mogelijkheden zich niet aandienen, hebben ze de taak om John en Tim zo goed mogelijk in stelling te brengen richting de cruciale stroken”, besluit Herman Frison.

Selectie Lotto Soudal: John Degenkolb, Frederik Frison, Roger Kluge, Tosh Van der Sande, Brent Van Moer, Florian Vermeersch en Tim Wellens.

Helaas, je hebt de cookies voor het tonen van externe inhoud niet aanvaard. Wil je toch weten wat hier te zien is? Pas dan je voorkeuren aan in onze cookieverklaring.

Foto's: Facepeeters.