ProTeam Van Moer dicht bij eerste profzege in Tirreno-Adriatico

Tweede plaats voor Van Moer nadat de vroege vlucht sprint om de zege.
Race 15 maart 2021

Wat aangekondigd werd als een etappe voor de sprinters is uiteindelijk een prooi geworden voor de aanvallers. Een vroege vlucht van zes, waaronder Lotto Soudal-renner Brent Van Moer bleef voorop en streed in Lido di Fermo om de overwinning. Met vijf werd er uiteindelijk gesprint om de zege. Enkel de Deen Mads Würtz Schmidt bleek een maatje te groot voor Brent Van Moer; de 23-jarige Lotto Soudal-renner finishte als tweede en kwam zo dicht bij zijn eerste profzege.

“We wisten dat de ontsnapping vandaag een kans op slagen zou hebben, zeker met het technische lokale parcours aan het eind”, reageert Brent Van Moer. “De eerste dertig kilometer werd er toch heel wat strijd geleverd om een ontsnapping op poten te zetten. Zowel Tosh Van der Sande, Frederik Frison als mezelf probeerden mee te glippen. Ik was dan ook blij dat het me lukte. Na de loodzware etappe van gisteren voelden de benen eigenlijk meteen vrij goed aan, een positief signaal.

Na de uitputtingsslag van gisteren kozen zes dappere renners voor de vlucht vooruit: Bakelants, Velasco, Würtz Schmidt, Oliveira, Liepiņš en Lotto Soudal-renner Brent Van Moer. Een enorm grote voorsprong werd het zestal niet gegund, maar in de kopgroep was de verstandhouding optimaal. Toen de ontsnapping op ruim 20 kilometer van de meet nog steeds meer dan twee minuten had, gooide het peloton de handdoek in de ring en zou het zestal in Lido di Fermo strijden om de ritzege.

Brent Van Moer: “Met z’n zessen hadden we afgesproken om goed samen te werken. Het peloton kwam niet meteen veel dichter en in de laatste twee rondes hebben we de gashendel volledig opengedraaid en werd het duidelijk dat we voorop zouden blijven. Op de laatste helling kieperden we Liepiņš overboord, vermoedelijk de snelste van het gezelschap. De tegenwind in de laatste kilometers ontmoedigde ieder van ons om een aanval te plaatsen. Even dacht ik nog aan een late uitval in de laatste kilometer, maar toch besliste ik om de sprint af te wachten en uiteindelijk ben ik tevreden dat ik dat heb gedaan. Ik had graag aan het wiel van Würtz Schmidt gezeten, maar ik mis daarin nog wat ervaring en liet me wat wegdrummen.” 

“Had ik de sprint kunnen beginnen in het wiel van de Deen, zat er misschien nog meer in. Maar uiteindelijk ben ik toch tevreden met de tweede plaats. Morgen wil ik in de korte tijdrit nog eens alles uit de kast halen”, besluit Brent Van Moer.

Foto: Photo News.