ProTeam Florian Vermeersch verovert witte trui in Parijs-Nice

John Degenkolb sprint naar zesde plaats in tweede rit Parijs-Nice.
Race 08 maart 2021

Florian Vermeersch mocht na afloop van de tweede etappe in Parijs-Nice als beste jongere in het algemene klassement de witte trui in ontvangst nemen. Die verdiende de Lotto Soudal-renner tijdens de eerste tussensprint van de dag, waar hij twee bonificatieseconden wist te sprokkelen. 

“De ontsnapping werd heel vroeg opnieuw ingerekend vandaag. Net voor de tussensprint bevond ik me toch op de voorste rijen van het peloton, dus kon ik die kans niet laten liggen”, zegt Florian Vermeersch. “Wanneer Matthews aanging, sprong ik op zijn wiel en was ik ietwat verrast dat niemand volgde. Het vergde dus niet al te veel moeite om die bonificatieseconden te nemen. Ook is het een goede manier om wat op te schuiven in het algemeen klassement, om morgen wat later aan de tijdrit te beginnen. Een trui veroveren in een wedstrijd als Parijs-Nice voelt heel speciaal, des te meer omdat het slechts mijn eerste volledige jaar als prof is.”

In een nerveuze etappe tussen Oinville-sur-Montcient en Amilly brak het peloton meermaals in verschillende stukken, maar finaal werd er toch gesprint om de dagzege. In de sprint stond er geen maat op Cees Bol, Lotto Soudal-renner John Degenkolb finishte als zesde.

In dit artikel

07 mrt 14 mrt

Paris-Nice

Vlag Frankrijk Frankrijk 1170,3 km
  1. Maximilian Schachmann Vlag Duitsland 28H 49' 51" BORA - hansgrohe
  2. Aleksandr Vlasov Vlag Rusland 28H 50' 10" Astana - Premier Tech
  3. Ion Izagirre Vlag Spanje 28H 50' 14" Astana - Premier Tech
  4. Harm Vanhoucke Vlag België 28H 51' 32" Lotto Soudal