WorldTeam Lotto Soudal klaar voor Strade Bianche

Sportdirecteur Mario Aerts blikt vooruit.
Race 04 maart 2021

Op zaterdag 6 maart koerst Lotto Soudal op de Toscaanse grindwegen van de Strade Bianche. Deze Italiaanse WorldTour-wedstrijd is slechts toe aan zijn vijftiende editie, maar groeide al snel uit tot een klassieker. Tussen start en finish in Siena krijgt het peloton 11 ‘sterrati’ voorgeschoteld, goed voor 63 kilometer aan grindpaden. Na 184 kilometer koers finisht de Strade Bianche na een steile slotkilometer op de iconische Piazza del Campo.

Filippo Conca, Frederik Frison, Andreas Kron en Brent Van Moer maken voor het eerst kennis met de Strade Bianche. Tim Wellens tekent voor de derde keer present in Siena. Bij zijn debuut in 2017 finishte de Lotto Soudal-renner meteen op het podium. Ook MarczyÅ„ski en Van der Sande  zijn reeds vertrouwd met het Toscaanse grind. Sportdirecteur Mario Aerts blikt vooruit.

Mario Aerts: “Vorig jaar werd de Strade Bianche gereden in extreem warme temperaturen, dit jaar wordt het een pak frisser. Mocht het zaterdag regenen, zorgt dat uiteraard voor een heel ander koersverloop, maar volgens de laatste weersvoorspellingen zou het toch relatief droog blijven. Vaak is de Monte Sante Marie - één van de langste gravelstroken op een vijftigtal kilometer van de meet – een cruciaal punt in de wedstrijd. Maar met renners als Van der Poel, Van Aert of Alaphilippe weet je natuurlijk nooit, dus moeten we steeds aandachtig blijven. En dan is het zaak om bij een aanval die renners proberen te volgen en eventueel zelf het goede moment uit te kiezen.”

“Met Conca, Frison, Kron en Van Moer hebben we vier debutanten in het team, voor hen wordt het een eerste kennismaking met de witte grindpaden. In de Strade Bianche is parcourskennis belangrijk, maar positionering nog des te meer. Pech is steeds een onderdeel van de wedstrijd, maar doorgaans minder bepalend dan in pakweg Parijs-Roubaix. De ploeg zal Tim Wellens zo goed en zo lang mogelijk bijstaan. We willen in de eerste plaats een goede koers rijden en hopelijk hangt daar op het einde een mooi resultaat aan vast”, besluit sportdirecteur Mario Aerts.

Selectie Lotto Soudal: Filippo Conca, Frederik Frison, Andreas Kron, Tomasz Marczyński, Brent Van Moer, Tosh Van der Sande en Tim Wellens.

In dit artikel

06
mrt

Strade Bianche

Vlag Italië Italië 184.0 km: Siena - Siena
  1. Mathieu van der Poel Vlag Nederland 4H 40' 29" Alpecin-Fenix
  2. Julian Alaphilippe Vlag Frankrijk 4H 40' 34" Deceuninck - Quick Step
  3. Egan Bernal Vlag Colombia 4H 40' 49" INEOS Grenadiers
  4. Tim Wellens Vlag België 4H 44' 48" Lotto Soudal
  5. Tosh Van der Sande Vlag België 4H 45' 41" Lotto Soudal
  6. Andreas Kron Vlag Denemarken 4H 47' 08" Lotto Soudal
  7. Brent Van Moer Vlag België 4H 51' 13" Lotto Soudal