WorldTeam Maak kennis met de Lotto Soudal youngsters: Sébastien Grignard

Grignard is één van de vijf jongeren vanuit het U23-team die prof werd bij het WorldTeam.
Algemeen 01 maart 2021

Met de start van het nieuwe wielerseizoen verwelkomt Lotto Soudal ook enkele nieuwe gezichten bij het WorldTeam. Sébastien Grignard is één van de vijf jongeren die de overstap maakt na een eerder verblijf bij het Lotto Soudal U23-team onder leiding van Kurt Van de Wouwer. Tijd voor een kennismaking met de 21-jarige Waal uit Mons.

“Na een verblijf van enkele jaren bij het Lotto Soudal U23-team was ik uiteraard in de wolken dat ik bij het WorldTeam prof kon worden”, begint Sébastien Grignard. “Die vertrouwde omgeving maakt de integratie binnen het team iets eenvoudiger. Ook is het fijn om omringd te zijn door zo veel andere jonge renners. Dat maakt de overgang van belofte naar prof net iets makkelijker. De andere neoprofs ken ik vrij goed en met jongens als Florian Vermeersch en Brent Van Moer heb ik al vaak samen gekoerst.”

Op trainingskamp in Spanje kon Grignard binnen de ‘klassieke groep’ meteen heel wat opsteken van de meer ervaren renners binnen het team.

“Mijn interesse voor de fiets werd – net zoals bij zovelen - gewekt door de Ronde van Frankrijk”, zegt Grignard. “Na al die uren voor het scherm wilde ik het wielrennen ook actief gaan proberen en dat bleek me goed te liggen. En dan train je tijdens je eerste maand als prof plots met renners als Gilbert, Degenkolb, Wellens en De Gendt... Eerlijk gezegd, die eerste momenten voelen toch wat bizar aan, want met dergelijke erelijsten maken ze toch indruk. Maar uiteindelijk zijn het je ploegmaats en liep dat vrij snel los, ook al blijft mijn respect voor hun palmares uiteraard gigantisch groot.”

(Lees verder onder de foto.)

Met onder meer een tijdritoverwinning in de Memorial Igor Decraene vorig jaar onderstreepte Sébastien zijn kwaliteiten als hardrijder.

Sébastien Grignard: “Ik hou van tijdrijden en ook de Vlaamse koersen liggen me nauw aan het hart. Ik hoop van alles wat te kunnen proeven, maar beschouw mezelf eerder als een ‘rouleur’. De Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix zijn voor mij de twee mooiste wedstrijden op de kalender. Het zou dan ook fantastisch zijn om deze koersen de komende jaren te ontdekken. Mijn sterkte ligt in het werk tegen de klok en ook een lange dag in de vroege vlucht schrikt me niet af. Momenteel is explosiviteit wel nog een groot werkpunt. Wanneer we met een beperkte groep naar de meet gaan, is het voor mij moeilijk om een topresultaat te behalen. Daarnaast is het hooggebergte niet mijn favoriete terrein.”

“Dit seizoen wordt het voornamelijk aanpassen aan het profniveau en ontdekken hoe het er in het profpeloton precies aan toegaat. Ik verwacht een serieus verschil met de beloftencategorie, maar ik kijk er enorm naar uit. Voorlopig stel ik me nog geen precieze doelstellingen voor de komende periode”, besluit Sébastien Grignard.

Foto: Facepeeters.

In dit artikel