WorldTeam John Degenkolb ziet sterke koers niet beloond in Kuurne-Brussel-Kuurne

De Duitser moest vrede nemen met een 17de plaats.
Race 28 februari 2021

Lotto Soudal-renner John Degenkolb maakte onderweg een sterke indruk, maar kon aan het eind van een zenuwslopende Kuurne-Brussel-Kuurne geen topresultaat bemachtigen. In de ultieme kilometers van de wedstrijd werd een kopgroep van vijf nog bij de lurven gevat en werd er uiteindelijk gesprint om de zege. De Deen Mads Pedersen won, John Degenkolb zat iets te ver en moest vrede nemen met een 17de plaats. De 32-jarige Duitser reageert ontgoocheld.

“Het werd een gevecht tot het bittere eind en we moesten echt alles uit de kast halen om het gat met de kopgroep te dichten”, begint John Degenkolb. “De koplopers waren enorm sterk. Ik ben toch wat ontgoocheld aangezien het resultaat vandaag niet weerspiegelt tot wat ik in staat was.”

Op de Oude Kwaremont werd er in het peloton een eerste keer aan de boom geschud. John Degenkolb maakte een sterke indruk en voerde samen met Asgreen de forcing op de voorlaatste beklimming van de dag. Onder impuls van dit tweetal vormde zich een kwaliteitsvolle groep waarin Degenkolb gezelschap kreeg van ploegmaat Frederik Frison. Die groep zette de achtervolging in op een kopgroep met Van der Poel, Narvaez en drie overblijvers van de vroege vlucht. De kopgroep verdedigde kilometerslang slechts een handvol seconden en werd uiteindelijk in de laatste kilometers teruggefloten. De Deen Mads Pedersen sprintte naar de overwinning, Degenkolb zag een sterke koers niet beloond met een topresultaat.

John Degenkolb: “We hebben er met de ploeg een mooie koers van gemaakt, maar uiteindelijk werd dat niet beloond met een mooi resultaat. Ik voelde me zeer sterk en ook tijdens de sprint had ik nog wat energie over, maar jammer genoeg zat ik iets te ver bij het aansnijden van de laatste bocht. Met nog een serieus pakket renners voor me, kon ik geen topresultaat meer uit de brand slepen.”

Voor Degenkolb wacht er met Le Samyn op dinsdag een nieuwe kans. Daarna gaat het richting Parijs-Nice, waar hij zijn goede voorjaarsvorm verder wil aanscherpen.

“Overmorgen volgt er een nieuwe kans in Le Samyn en ik ben ervan overtuigd dat we opnieuw voor een goed resultaat kunnen gaan. Via Parijs-Nice hoop ik mijn vorm verder op te bouwen om zo de komende klassiekers in topconditie aan te vatten.”

Foto's: Photo News.

In dit artikel