WorldTeam Caleb Ewan sprint in Abu Dhabi naar eerste seizoenszege

Ewan wint de slotetappe van de UAE Tour.
Race 27 februari 2021

Lotto Soudal-renner Caleb Ewan heeft de slotetappe van de UAE Tour gewonnen. In de aangekondigde massasprint snelde de 26-jarige Australiër naar zijn eerste zege van het seizoen.

“We kwamen naar de UAE Tour voor een etappeoverwinning en het is fantastisch om dat objectief op de laatste dag te kunnen behalen. Mijn vorige sprints waren maar zozo, dus voelde ik toch wat druk om vandaag een goed resultaat neer te zetten”, begint Caleb Ewan.

Ook in de ultieme etappe van de UAE Tour werd het opletten voor waaiers. Op een zestigtal kilometer van de meet vertegenwoordigden Caleb Ewan, Tosh Van der Sande en Jasper De Buyst Lotto Soudal in een omvangrijke kopgroep, maar die inspanning werd al snel teniet gedaan door het peloton. Uiteindelijk zou er in Abu Dhabi gesprint worden om de laatste etappezege. In een hectische sprintvoorbereiding koos Lotto Soudal het perfecte moment om Ewan naar voor te loodsen. Met een machtige versnelling sprintte Caleb Ewan naar zijn eerste overwinning van het seizoen. Bennett werd tweede, Bauhaus derde.

“Het team heeft er alles aan gedaan om me in een goede positie te brengen. Ik ging vrij fris de finale in en dat heeft de doorslag gegeven om vandaag te kunnen winnen denk ik. Ik heb me niet specifiek gefocust op het wiel van Bennett, we gingen vooral uit van onze eigen sterkte om een zo goed mogelijke lead-out af te leveren. Roger Kluge ging misschien iets te laat aan, waardoor we bijna werden ingesloten. Ik moest dan ook vroeger dan voorzien uit zijn wiel komen, want ik zag dat Bennett me langs rechts met redelijk wat snelheid voorbijreed. Gelukkig was er ruimte om mijn wagonnetje aan te pikken, want dat was de enige weg naar voor. Even later kon ik zelf mijn sprint lanceren en maakte ik het af.”

Zijn eerste overwinning van het seizoen zorgt bij de Australiër voor een hele opluchting.

“Het heeft nog nooit zo lang geduurd vooraleer ik mijn eerste winst van het seizoen te pakken had. Het is dus wel een opluchting om het wielerseizoen in Europa aan te vatten met een overwinning. Ik hoop dat dit het begin is van een fantastisch jaar, want ik heb grote plannen voor het komende seizoen. Het betekent dus heel veel voor mij om deze overwinning alvast op zak te hebben”, besluit Caleb Ewan.

Foto's: UAE Tour // La Presse

In dit artikel