WorldTeam Caleb Ewan en Thomas De Gendt starten seizoen in UAE Tour

Eerste WorldTour-wedstrijd van het seizoen voor Lotto Soudal.
Race 19 februari 2021

Lotto Soudal-kopmannen Caleb Ewan en Thomas De Gendt beginnen hun seizoen in de UAE Tour. Deze zevendaagse rittenkoers in het Midden-Oosten wordt de eerste WorldTour-wedstrijd van het seizoen voor Lotto Soudal.

Met vier mogelijke sprintetappes krijgen de snelle mannen enkele kansen op ritsucces. Op dag twee van de UAE Tour staat er een dertien kilometer lange individuele tijdrit op het programma. In zowel etappe drie als etappe vijf krijgt het peloton een aankomst bergop voorgeschoteld, waar het algemeen klassement meer dan waarschijnlijk in een definitieve plooi wordt gelegd. Al blijft het in de woestijn steeds opletten voor waaiervorming.

Voor Caleb Ewan wordt de UAE Tour zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Ewan boekte al drie ritzeges in het Midden-Oosten en kijkt er dan ook erg naar uit om zich opnieuw te meten met de andere topsprinters. De 26-jarige Australiër zal worden bijgestaan door onder meer Roger Kluge, Jasper De Buyst en Tosh Van der Sande.

“De voorbereiding van het nieuwe seizoen verliep vrij goed”, zegt Caleb Ewan. “Het is de eerste keer dat ik in Europa overwinterde en het was toch wat aanpassen aan de koude temperaturen. Het trainingskamp met Lotto Soudal in januari was perfect om de basis te leggen voor het komende seizoen. De UAE Tour is doorgaans de eerste wedstrijd van het jaar waar heel wat topsprinters aanwezig zijn. Met onder meer Bennett, Ackermann, Gaviria, Nizzolo, Viviani, Bauhaus en Philipsen is de concurrentie zwaar. Maar net daarom is de UAE Tour steeds een mooie kans om jezelf te meten met de andere renners. Net zoals voorgaande jaren zijn er enkele mooie sprintkansen, ik kijk er zeker en vast naar uit.”

Ook Thomas De Gendt en Harm Vanhoucke beginnen hun seizoen met de UAE Tour. De Australiër Harry Sweeny maakt in het Midden-Oosten zijn profdebuut voor Lotto Soudal.

“De UAE Tour is een mooie wedstrijd om mijn eerste seizoen als profrenner te starten en ik kijk er enorm naar uit”, begint Harry Sweeny. “Er zijn enkele mooie kansen voor team. Een viertal mogelijke sprintetappes voor Caleb en twee aankomsten bergop, waar Harm Vanhoucke zich kan testen. Ik denk dat ik veelzijdig genoeg ben om het team op beide terreinen te helpen. Mijn rol bevindt zich voornamelijk tijdens de sprintvoorbereiding, als voorlaatste of derde laatste in de leadout voor Caleb. Maar het is mijn eerste profwedstrijd, en dan onmiddellijk al op WorldTour-niveau, dus wordt het wat afwachten waar ik het best tot mijn recht zal komen. Ik kan niet wachten om te koersen!”

Selectie Lotto Soudal: Jasper De Buyst, Thomas De Gendt, Caleb Ewan, Roger Kluge, Harry Sweeny, Harm Vanhoucke en Tosh Van der Sande.

Rittenschema

Rit 1 – Zondag 21 februari: Al Dhafra Castle – Al Mirfa (176 km)

Rit 2 – Maandag 22 februari: Al Hudayriat Island – Al Hudayriat Island (ITT – 13 km)

Rit 3 – Dinsdag 23 februari: Al Ain Strata Manufacturing – Jebel Hafeet (166 km)

Rit 4 – Woensdag 24 februari: Al Marjan Island – Al Marjan Island (204 km)

Rit 5 – Donderdag 25 februari: Fujairah Intl Marine Club – Jebel Jais (170 km)

Rit 6 – Vrijdag 26 februari: Dubai (Deira Islands) - Dubai (Palm Jumeirah) (165 km)

Rit 7 – Zaterdag 27 februari: Yas Mall – Abu Dhabi Breakwater (147 km)

In dit artikel

21 feb 27 feb

UAE Tour

Vlag Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten 1041 km
  1. Tadej Pogačar Vlag Slovenië 24H 00' 28" UAE-Team Emirates
  2. Adam Yates Vlag Verenigd Koninkrijk 24H 01' 03" INEOS Grenadiers
  3. João Almeida Vlag Portugal 24H 01' 30" Deceuninck - Quick Step