WorldTeam Lotto Soudal voor het eerst aan de start van Tour de la Provence

Ontdek de selectie voor de vierdaagse rittenkoers in het zuiden van Frankrijk.
Race 09 februari 2021

Nooit eerder startte Lotto Soudal in de Tour de la Provence. Deze vierdaagse rittenwedstrijd in het zuiden van Frankrijk biedt zowel de punchers, sprinters als klimmers een kans op ritwinst. Op dag één krijgt het peloton meteen al een stevige rit voor de wielen geschoven, tussen Aubagne en Six-Fours-Les-Plages moeten ruim 2500 hoogtemeters overwonnen worden. Etappe twee is met een hellende aankomst in Manosque voer voor de punchers. Op zaterdag 13 februari wacht een aankomst op de iconische Mont Ventoux. De finish van etappe drie ligt echter aan Chalet Reynard, op een zestal kilometer van de top. De Tour de la Provence kent zijn ontknoping op zondag 14 februari tussen Avignon en Salon-de-Provence, waar wellicht de sprinters aan zet zijn.

Lotto Soudal komt aan de start met kopmannen Tim Wellens, John Degenkolb en Philippe Gilbert. Ook de Italiaan Stefano Oldani is na sterke prestaties in de Ster van Bessèges opnieuw van de partij.  Daarnaast maakt zijn landgenoot Filippo Conca in de Tour de la Provence zijn debuut in de kleuren van Lotto Soudal. Voor Frederik Frison en Florian Vermeersch is het hun eerste wedstrijd van het seizoen in opbouw naar het Vlaamse voorjaar.

Selectie Lotto Soudal: Filippo Conca, John Degenkolb, Frederik Frison, Philippe Gilbert, Stefano Oldani, Florian Vermeersch en Tim Wellens.

Rittenschema

Rit 1 – Donderdag 11 februari: Aubagne – Six-Fours-Les-Plages (182,3 km)

Rit 2 – Vrijdag 12 februari: Cassis - Manosque (174,6 km)

Rit 3 – Zaterdag 13 februari: Istres – Mont Ventoux (153,9 km)

Rit 4 - Zondag 14 februari: Avignon – Salon-de-Provence (163,2 km)

In dit artikel

11 feb 14 feb

Tour de la Provence

Vlag Frankrijk Frankrijk 674,1 km
  1. Iván Ramiro Sosa Vlag Colombia 17H 21' 00" INEOS Grenadiers
  2. Egan Bernal Vlag Colombia 17H 21' 18" INEOS Grenadiers
  3. Julian Alaphilippe Vlag Frankrijk 17H 21' 19" Deceuninck - Quick Step