WorldTeam Tim Wellens eindwinnaar van de Ster van Bessèges

Wellens onderstreept vorm met vierde plaats in afsluitende tijdrit.
Race 07 februari 2021

Tim Wellens heeft in de afsluitende tijdrit van de Ster van Bessèges zijn leidersplaats in het algemeen klassement niet meer uit handen gegeven. Meer nog, Wellens zette zijn vroege voorjaarsvorm opnieuw in de verf en werd ook vierde in de daguitslag. Niet alleen volstond dat voor eindwinst, Wellens breidde zijn voorsprong in het algemeen klassement nog met enkele seconden uit. De dagwinst was net als gisteren voor de Italiaan Filippo Ganna. Op het eindpodium werd Wellens geflankeerd door Michal Kwiatkowski en Nils Politt. 

De 51ste editie van de Ster van Bessèges werd vandaag afgesloten met een tien kilometer lange tijdrit, waarin de renners aan het eind nog een pittige helling voorgeschoteld kregen. Al vroeg in de tijdrit zette de Brit Ethan Hayter met 15’21” een serieuze richttijd neer, zijn ploegmaat Ganna ging daar nog een stukje onder en klokte af op exact vijftien minuten. Die tijd leverde de wereldkampioen tijdrijden ook zijn tweede dagzege op rij op. Tim Wellens, leider in het algemeen klassement, ging als laatste renner van start in Alès en verdedigde een voorsprong van driekwart minuut op zijn naaste belagers. Wellens reed een beresterke tijdrit en finishte op 29 seconden van Ganna, goed voor een vierde plek. Daarmee vergrootte de Lotto Soudal-renner zelfs nog zijn voorsprong in het algemeen klassement. Wellens wint zo de Ster van Bessèges met 53 seconden voorsprong op de Pool Kwiatkowski.

Wellens schenkt op die manier een prachtig verjaardagscadeau aan Vic Swerts - oprichter en eigenaar van Soudal – die vandaag zijn 81ste verjaardag viert.

“De basis voor mijn eindzege heb ik uiteraard gelegd in de derde etappe”, begint Tim Wellens. “Het was het wel aangenaam om deze slottijdrit aan te vatten met een voorsprong van meer dan veertig seconden. Ik had vandaag dan ook echt wel goede benen, dat voelde ik vanochtend al, maar vooral ook de motivatie. Je moet weten dat het vandaag de 81ste  verjaardag is van Vic Swerts, de oprichter en eigenaar van Soudal. Ik wilde hem echt dit geschenk geven.” 

(Lees verder onder de foto.)

“De tijdrit lag me wel. Ik heb een hoger wattage getrapt dan aanvankelijk gepland. Daardoor heb ik uiteindelijk de eindoverwinning binnen gehaald. Vanzelfsprekend hielp het me ook wel dat ik de chrono al eens op voorhand verkend had. Vandaag zou over eindwinst beslist worden, dat wist ik al voor aanvang van de Ster van Bessèges. De ploeg heeft dan ook speciaal voor vandaag iemand laten afkomen. Alles was echt prima georganiseerd. Dank je wel aan de volledige ploeg, zo sterk de hele week lang. Dat belooft voor de rest van het seizoen”, besluit Tim Wellens.

De volgende wedstrijd op het programma voor Wellens wordt de Tour de la Provence, die komende donderdag van start gaat.

Foto's: Photo News.

In dit artikel