WorldTeam Gerben Thijssen sprint naar 8ste plek in Ster van Bessèges

"Het is fantastisch om het vertrouwen van de ploeg te hebben."
Race 04 februari 2021

De tweede etappe van de Ster van Bessèges was een kolfje naar de hand van de sprinters, maar helaas werd de finale ontsierd door enkele zware valpartijen. In een ontregelde sprint was het uiteindelijk de Belg Timothy Dupont die aan het langste eind trok. Lotto Soudal-renner Gerben Thijssen kwam als 8ste over de streep. Morgen staat er opnieuw een etappe voor de sprinters op het programma, met aankomst in Bessèges. Ondanks de ereplaats, reageert Gerben Thijssen ontgoocheld.

“De ploegmaats hadden enorm veel vertrouwen in mij vandaag en dan is het jammer om hen niet te kunnen belonen met een beter resultaat”, vertelt Thijssen. “Ik maakte zelf de fout om te ver te zitten in de finale. Gelukkig kon ik aan de valpartijen ontsnappen, maar er zat veel meer in dan een achtste plek. Het is echt een fantastisch gevoel dat de ploeg mij het vertrouwen schenkt. Dat een renner als John Degenkolb zich wegcijfert voor mij is echt super. Hij geeft me enorm veel tips en is de ‘mentor’ die ik het verleden miste. Het is nu zaak om zo snel mogelijk de knop om te draaien en te leren uit mijn fouten.”

“Ik hoop dat ik morgen mijn maximale sprint kan tonen. En dan zien we wel waar het schip strandt”, besluit de jonge Lotto Soudal-renner.

In dit artikel