WorldTeam Maak kennis met de Lotto Soudal youngsters: Maxim Van Gils

De 21-jarige Belg maakt de overstap van het U23-team.
Algemeen 02 februari 2021

Met het nieuwe wielerseizoen in aantocht verwelkomt Lotto Soudal ook enkele nieuwkomers bij het team. Onder hen ook vijf jongens die de overstap maken van het Lotto Soudal U23-team en prof worden bij het WorldTeam. Eén van hen is de 21-jarige Maxim Van Gils, die vol ongeduld uitkijkt naar zijn eerste wedstrijden als professioneel wielrenner.

Maxim Van Gils: “Ik maakte drie jaar deel uit van het Lotto Soudal U23-team en de stap naar het WorldTeam toont toch aan dat het Development project zijn vruchten afwerpt. Ik ben dan ook erg trots om samen met nog enkele jongens zoals bijvoorbeeld Xandres Vervloesem en Harry Sweeny door te stromen naar het WorldTeam.”

Van Gils kreeg het wielrennen met de paplepel ingegoten. Voor de 21-jarige Belg is professioneel wielrenner worden dan ook een droom die uitkomt.

Maxim Van Gils: “Dankzij mijn vader – een fervent wielertoerist – kreeg ik de wielermicrobe te pakken en op achtjarige leeftijd nam ik al deel aan mijn eerste koers. Sindsdien blijf ik een mooie progressie maken en ik ben dan ook enorm fier om mezelf professioneel wielrenner te kunnen noemen. Ook mijn jongere broer doet aan wielrennen. Soms gaan we met ons drieën fietsen, dat zijn echt momenten waarvan ik geniet.”

Van Gils heeft een voorliefde voor de bergen. Het mag dan ook niet verbazen dat hij zich vorig jaar in de kijker reed tijdens prestigieuze klimwedstrijden voor beloften zoals de Ronde de l’Isard en de Tour de Savoie Mont Blanc.

“Ik ben verliefd op het hooggebergte en ik hou ervan om lange tijd hetzelfde tempo aan te houden. Daarnaast ben ik ook vrij explosief en heb ik na een lastige koers nog een goed eindschot in de benen. Ik hoop op termijn ook mijn mannetje te kunnen staan in bijvoorbeeld de Ardense klassiekers. In de wedstrijd zelf ben ik meer van het afwachtende type en gooi ik vooral tijdens de finale al mijn troeven op tafel”, vertelt Maxim Van Gils.

“Voorlopig ben ik nog niet echt vertrouwd met de tijdritfiets. Behalve een proloog en een ploegentijdrit heb ik weinig tot geen ervaring in die discipline. Als ik in de toekomst goed wil presteren in etappekoersen zal ik dan ook wat meer moeten focussen op het tijdrijden. Ik ben echt benieuwd hoe hoog het profniveau precies is. Ik kijk er heel hard naar uit om mezelf verder te ontdekken en in te schatten waar mijn mogelijkheden precies liggen. Maar dat wil niet zeggen dat komend seizoen een jaar is om enkel en alleen bij te leren, ik wil ook het beste van mezelf geven tijdens de wedstrijden”, besluit de jonge Lotto Soudal-renner.

 

In dit artikel