ProTeam Sterk zevental klaar voor Ster van Bessèges

Eerste rittenkoers van het jaar voor Lotto Soudal.
Race 01 februari 2021

De Ster van Bessèges is de eerste rittenkoers van het jaar voor Lotto Soudal. Deze Franse wedstrijd is toe aan haar 51ste editie en schotelt de renners vier ritten in lijn en een afsluitende individuele tijdrit voor. 

De zeven Lotto Soudal-renners die afgelopen zondag de GP La Marseillaise hebben betwist, zullen ook aan de start staan van de Ster van Bessèges. De ervaren renners Degenkolb, Gilbert en Wellens worden bijgestaan door de jongeren Andreas Kron, Stefano Oldani, Gerben Thijssen en Brent Van Moer. 

“De eerste etappe van de Ster van Bessèges wordt al meteen een belangrijke afspraak met de hellende aankomst aan het eind. Met John Degenkolb en Gerben Thijssen hebben we twee troeven om uit te spelen in de sprintetappes. Tim Wellens mikt op het algemeen klassement, waarin de afsluitende individuele tijdrit cruciaal wordt. Deze opdracht tegen de klok is een vaste waarde in het parcours en is met de korte beklimming zeker iets voor Wellens. Tijdens de GP La Marseillaise zagen we ook een sterke Andreas Kron, die onze kopmannen zo lang mogelijk moet bijstaan en zelf ook zijn troeven op tafel kan gooien indien mogelijk”, vertelt Lotto Soudal-sportdirecteur Marc Wauters

Selectie Lotto Soudal Ster van Bessèges: John Degenkolb, Philippe Gilbert, Andreas Kron, Stefano Oldani, Gerben Thijssen, Brent Van Moer en Tim Wellens.

Rittenschema

Rit 1 - Woensdag 3 februari: Bellegarde - Bellegarde (143,5 km)

Rit 2 - Donderdag 4 februari: Saint-Geniès-de-Malgoirès - La Calmette (154 km)

Rit 3 - Vrijdag 5 februari: Bessèges - Bessèges (155 km)

Rit 4 - Zaterdag 6 februari: Rousson – Saint-Siffret (151,6 km)

Rit 5 - Zondag 7 februari: Alès - Alès (Individuele tijdrit - 10,7 km)

 

In dit artikel