WorldTeam Offensieve koers van Lotto Soudal in GP La Marseillaise

Andreas Kron toont zich meteen tijdens eerste koers voor het team.
Race 31 januari 2021

Vandaag ging voor Lotto Soudal het nieuwe wielerseizoen van start met de Grand Prix de La Marseillaise, waarin het team resoluut voor de aanval koos. Op de Route des Crêtes - de laatste en allesbepalende beklimming van de dag - was het Tim Wellens die het vuur aan de lont stak, maar door de strakke tegenwind besefte de 29-jarige Belg al snel dat het te vroeg was om al zijn troeven op tafel te gooien. Daarna werd er slag om slinger gedemarreerd, tot er zich uiteindelijk een kopgroep van vier vormde, met daarbij Lotto Soudal youngster Andreas Kron. Een jagende achtervolgende groep zorgde opnieuw voor een hergroepering en in Marseille werd er met een serieus uitgedund peloton gesprint om de zege. Daarin toonde de Fransman Paret-Peintre zich de sterkste. Tim Wellens finishte als eerste Lotto Soudal-renner op een zesde plaats en reageert tevreden na zijn eerste koerskilometers van het seizoen.

“Het was een zeer mooie wedstrijd met heel wat hoogtemeters en enkele technische passages”, vertelt Tim Wellens. “Op de Route des Crêtes plaatste ik een versnelling, maar de strakke tegenwind maakte het aartsmoeilijk om alleen voorop te blijven en daarom besloot ik te wachten. Daarna deed Andreas Kron samen met zijn medevluchters een gooi naar de zege, maar ook voor hen maakte de tegenwind er een ‘mission impossible’ van. Uiteindelijk werd het een bizarre sprint waarbij timing cruciaal bleek en er ook een tikkeltje geluk nodig was. Maar de benen voelden goed en ik ben dan ook tevreden over mijn wedstrijd.”

De Deen Andreas Kron, die vandaag zijn eerste wedstrijd in het Lotto Soudal-shirt afwerkte, gaf meteen zijn visitekaartje af en maakte in volle finale deel uit van een kopgroep die een gooi deed naar de zege.

“Ik heb echt genoten van mijn eerste wedstrijd in Lotto Soudal-outfit”, vertelt Andreas Kron. “We probeerden er een harde koers van te maken en gingen voluit voor de overwinning. We mogen trots zijn op de manier waarop we vandaag hebben gekoerst. Jammer genoeg volgde er geen topresultaat. De strakke tegenwind speelde een belangrijke rol in de finale en maakte het onmogelijk om voorop te blijven. In de achtervolgende groep zaten nog heel wat snelle jongens en die ploegen wilden ons natuurlijk ook maar al te graag bij de lurven vatten. Maar als je niet probeert, kan je niet winnen, toch?”, besluit de 22-jarige Deen.

Philippe Gilbert, die afgelopen week vader werd, voegde nog toe: “Zoals verwacht was het een moeilijke eerste wedstrijd voor mij. Maar dit zorgt er ook voor dat ik enkele zware inspanningen kan leveren die me ongetwijfeld zullen helpen om de conditie verder aan te scherpen.”

Foto: Laurent Saccomano - Wallis.fr

In dit artikel

31
jan

Grand Prix Cycliste la Marseillaise

Vlag Frankrijk Frankrijk 171.6 km: Marseille - Marseille
  1. Aurélien Paret-Peintre Vlag Frankrijk 4H 24' 29" AG2R Citroën Team
  2. Thomas Boudat Vlag Frankrijk 4H 24' 29" Team Arkéa Samsic
  3. Bryan Coquard Vlag Frankrijk 4H 24' 29" B&B Hotels p/b KTM
  4. Tim Wellens Vlag België 4H 24' 29" Lotto Soudal
  5. Andreas Kron Vlag Denemarken 4H 24' 44" Lotto Soudal
  6. John Degenkolb Vlag Duitsland 4H 27' 51" Lotto Soudal
  7. Stefano Oldani Vlag Italië 4H 27' 54" Lotto Soudal
  8. Philippe Gilbert Vlag België 4H 27' 54" Lotto Soudal
  9. Brent Van Moer Vlag België 4H 29' 01" Lotto Soudal
  10. Gerben Thijssen Vlag België 4H 41' 15" Lotto Soudal