ProTeam Philippe Gilbert start negentiende profseizoen in GP La Marseillaise

"Het is momenteel nog te vroeg om over resultaten te praten."
Race 30 januari 2021

Lotto Soudal trapt op zondag 31 januari het nieuwe wielerseizoen op gang met de 42ste editie van de Grand Prix La Marseillaise. Deze Franse eendagswedstrijd start en finisht rond Marseille en is met zijn heuvelachtig parcours vooral geschikt voor de punchers van het peloton.  Kersvers vader Philippe Gilbert maakt deel uit van een sterk Lotto Soudal-zevental en begint komende zondag aan zijn negentiende seizoen als professioneel wielrenner. De 38-jarige Belg moest vorig seizoen afrekenen met heel wat tegenslag en is dan ook voorzichtig over zijn persoonlijke ambities.

Philippe Gilbert: “Uiteraard zou het mooi zijn om meteen een goed resultaat te behalen, maar momenteel is het nog te vroeg om daarover te praten. Ik kon de trainingen pas later dan gepland hervatten en heb enorm hard moeten werken om opnieuw op niveau te komen. Het doel is dan ook vooral om tijdens de komende koersen het goede gevoel terug te vinden en de conditie verder aan te scherpen.”

“De stage met Lotto Soudal in Spanje is goed verlopen en samen met de ‘klassieke groep’ heb ik er hard gewerkt richting de komende koersen. Nu maak ik me met de Grand Prix La Marseillaise, Etoile de Bessèges en Tour de la Provence op voor een drieluik aan Franse wedstrijden. Ik ben heel tevreden dat ik het seizoen kan starten in deze drie lastige wedstrijden met een mooi parcours. Daarnaast is het deelnemersveld – mede dankzij het aantal annulaties van andere koersen – van een erg hoog niveau en ik kijk er dan ook naar uit om aan mijn negentiende seizoen als prof te beginnen. Laat ons hopen dat de Franse wedstrijden kunnen doorgaan als gepland”, besluit Gilbert.

Selectie Lotto Soudal GP La Marseillaise : John Degenkolb, Philippe Gilbert, Andreas Kron, Stefano Oldani, Gerben Thijssen, Brent Van Moer en Tim Wellens.

In dit artikel