WorldTeam Maak kennis met de Lotto Soudal youngsters: Andreas Kron

"Blijf in jezelf geloven, zelfs wanneer niet alles volgens plan verloopt."
Algemeen 25 januari 2021

Met het nieuwe wielerseizoen in aantocht is Lotto Soudal verheugd om enkele nieuwe renners te verwelkomen bij het team. Tijd om kennis te maken met de 22-jarige Andreas Kron, die het Procontinentale niveau ruilt voor het WorldTeam van Lotto Soudal. Kron – die reeds op negenjarige leeftijd begon met fietsen – leeft en traint in Denemarken en vertelt over zijn eerste kennismaking met Lotto Soudal en de verwachtingen voor het komend seizoen.

Andreas Kron: “Ik voel me echt al thuis bij Lotto Soudal. Het is fantastisch om samen te trainen met enkele van de grootste namen binnen het wielrennen. Voor de eerste keer aan tafel zitten met bijvoorbeeld Philippe Gilbert of John Degenkolb geeft toch een speciaal gevoel, maar het zijn stuk voor stuk heel down-to-earth en vriendelijke mensen. Uiteindelijk delen we allemaal dezelfde passie, wat de integratie binnen het team een stuk eenvoudiger maakt.”

“Hoewel er niet al te veel heuvels in Denemarken zijn, beschouw ik mezelf eerder als een renner voor de Ardense klassiekers. Op deze wedstrijden en het behalen van enkele mooie rituitslagen in een Grote Ronde zal ik me dit seizoen voornamelijk concentreren. Ik ben op mijn best tijdens een lange dag in het zadel, liefst met heel wat hoogtemeters erbij. Langere beklimmingen liggen mij echter iets minder. Maar na één jaar koersen op het hoogste niveau zal ik ongetwijfeld meer weten welke koersen me het meest liggen, iets wat ook voor meer gemoedsrust zal zorgen. Momenteel is Luik-Bastenaken-Luik mijn droomkoers, het zou fantastisch zijn om die wedstrijd ooit te kunnen winnen!”

“Ook al wordt het mijn eerste jaar binnen een WorldTeam, mijn ritoverwinning in de Ronde van Luxemburg vorig jaar toont aan dat ik een wedstrijd kan afmaken. Maar voor mij gaat het echter niet enkel om de overwinningen. Komend seizoen is de manier waarop ik koers belangrijker dan het eindresultaat. Uiteraard zal ik elke kans grijpen, maar het zou ook super zijn om de leiders binnen Lotto Soudal aan enkele zeges te helpen.”

Andreas Kron is één van de vele jongeren bij Lotto Soudal, waar hij ploegmaats wordt met enkele bekende gezichten.

Andreas Kron: “Het is fijn om deel uit te maken van een team met zoveel jonge renners en neoprofs. Vooral Brent Van Moer ken ik vrij goed; al sinds de juniorencategorie koersten we tegen elkaar. Zo beklom ik tijdens Kuurne-Brussel-Kuurne voor junioren – één van mijn eerste wedstrijden in België – samen met hem de Oude Kwaremont.”

“Ik hou niet alleen van fietsen, ook koken is één van mijn passies. Daarnaast ben ik een fervent lezer, vooral van misdaadverhalen. Ook leerde ik dat het leven soms niet verloopt zoals je het plant. Toen ik nog een tiener was, verloor mijn moeder een lange strijd tegen kanker. Voor mij toont deze stap naar het WorldTeam-niveau aan dat je ook gedurende moeilijke tijden steeds in jezelf moet blijven geloven en dat je op die manier heel wat kan bereiken. Zelfs wanneer niet alles volgens plan verloopt.”

 

In dit artikel