Ladies Maak kennis met enkele van de Lotto Soudal-studenten

Er wordt niet enkel getraind, maar ook gestudeerd!
Algemeen 16 januari 2021

Terwijl het WorldTeam op stage is in Spanje wordt er door de dames en beloften niet enkel thuis of op locatie getraind, maar wordt er ook naarstig gestudeerd! Onder andere Alana Castrique (21), Lone Meertens (22) en Steven Pattyn (20) zijn momenteel aan het blokken voor hun examens. Naast het realiseren van hun droom van een wielercarrière willen ze ook graag hun diploma hoger onderwijs behalen. Maak alvast even beter kennis met deze studenten!

Alana Castrique

Studierichting: Kinesitherapie

School: Hogeschool Doornik

Aantal examens: 7

Favoriet vak: Manuele Therapie toegepast op de sportwereld

Favoriete studieplaats: Ik studeer het liefst thuis

Ontspanning na een examen/tijdens het blokken: Ik ontspan me door te sporten: lopen, fitnessen of fietsen natuurlijk.

Ervaring met de lockdown: Ik heb de lockdown al redelijk goed doorstaan. Ik kan school en wielrennen op deze manier vlot combineren.

(Lees verder onder de foto)

Lone Meertens

Studierichting: Burgerlijk ingenieur (Master in de Energie)

School: KULeuven

Aantal examens: 5

Favoriet vak: Power Electronics

Favoriete studieplaats: Op mijn kot

Ontspanning na een examen/tijdens het blokken: Ik probeer te ontspannen door te sporten, te koken of te kijken naar Netflix.

Ervaring met de lockdown: Alle lessen waren online te volgen en op deze manier was studeren veel beter te combineren met mijn trainingen de voorbije maanden.

(Lees verder onder de foto)

Steven Pattyn

Studierichting: Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie: musculoskeletale aandoeningen

School: Universiteit van Antwerpen

Aantal examens: 7

Favoriet vak: Fysiologie

Favoriete studieplaats: Ik kan overal studeren, maar toch het beste in een ruimte die afgesloten is van afleidbare prikkels zoals gezellige medestudenten of hoogtechnologisch materiaal.

Ontspanning na een examen/tijdens het blokken: Ik ontspan me het beste door te luisteren naar muziek uit de 80’s, vooral de Dire Straits hoor ik graag. Een korte training of een core stability sessie na een examen of zwaar studieblok doen natuurlijk ook wonderen. Een vermakelijke podcast is ook altijd op zijn plaats tijdens de rustpauzes.

Ervaring met de lockdown: De lockdown is natuurlijk voor niemand aangenaam. Ik heb bovendien nog te kampen met extreme vermoeidheid ten gevolge van een eerdere coronabesmetting, wat de saaiheid nog groter maakt omdat ik niet veel kan doen.

Lotto Soudal wenst alle studenten onder onze volgers veel succes met de examens!