WorldTeam Lotto Soudal verlengt samenwerking met Campagnolo

Campagnolo zal het Lotto Soudal WorldTeam, Ladies en Development Team ook in 2021 van wielen en groepsets voorzien.
Algemeen 10 december 2020

Lotto Soudal is blij te kunnen aankondigen dat het ook tijdens het wielerseizoen 2021 in zee gaat met het topmerk Campagnolo. De Italiaanse producent van fietsonderdelen zal het Lotto Soudal WorldTeam, de damesploeg en het U23-team ook komend seizoen voorzien van wielen en groepsets.

Al meer dan 80 jaar heeft de kwaliteit en precisie van de Campagnolo-producten bijgedragen tot overwinningen van de grootste wielerkampioenen aller tijden. Van Coppi, Merckx en Indurain tot Nibali, Pogačar, Ewan en Gilbert. We zijn dan ook fier om deel uit te maken van die indrukwekkende lijst”, zegt General Manager van Lotto Soudal, John Lelangue.

We maken al ruim tien jaar deel uit van het Lotto Soudal-team en zijn dan ook verheugd om ons partnership volgend seizoen verder te versterken. De afgelopen jaren hebben we samen al heel wat prachtige herinneringen gecreëerd en we zijn er van overtuigd dat er nog meer volgen in 2021. Daarnaast vormen de Lotto Soudal Ladies en de U23-ploeg een compleet testplatform voor onze producten”, voegt Nicolò Ildos - marketing manager bij Campagnolo - nog toe.

De groepsets van Campagnolo zijn qua aanblik zonder twijfel de mooiste. Als ik een fiets mocht ontwerpen, zou het mijn eerste en enige keuze zijn”, vertelt Caleb Ewan.

Het Lotto Soudal WorldTeam zal gebruik maken van de Ridley Noah Fast Disc en Ridley Helium SLX Disc fietsen, afgemonteerd met de Campagnolo Super Record EPS 12 Speed elektronische groepset en de Campagnolo Bora 35 en Campagnolo Bora 50 wielen voor schijfremmen.

Het is fijn om te zien dat de grootste wielerkampioenen aller tijden gebruik maakten van Campagnolo”, zegt Philippe Gilbert. “Ik kies voor de Bora 50 omdat het een echte alleskunner is. Zowel bergop als bergaf leveren de wielen steeds mooie prestaties; ik ben dan ook zeer blij dat we ook in 2021 beroep kunnen doen op de producten van Campagnolo.”

Caleb Ewan voegt nog toe: “Mijn favoriete wielencombinatie is de Bora 50, zowel vooraan als achteraan. Voor mij de perfecte keuze in de sprints, maar ook bergop zijn de wielen licht genoeg om de bergetappes te doorstaan.”

Volgens mij staat Campagnolo voor heel wat traditie en geschiedenis, het is een soort levensstijl en zeker en vast een bijzonder product”, zegt John Degenkolb. “Ik maakte voor het eerst kennis met Campagnolo toen ik 11 jaar oud was; ook veel jaren erna was het mijn vaste keuze. Reeds toen verliep het schakelen al vlot en betrouwbaar. Onze nieuwste groepset is uiteraard nog van een heel ander niveau.

De Campagnolo Super Record EPS 12 Speed elektronische groepset voor schijfremmen is dan ook een staaltje toptechnologie op het gebied van kwaliteit en prestaties. Deze groep combineert het systeem van de schijfremmen met de elektronische 12-Speed overbrenging.

Steven Van Olmen, hoofdmecanicien bij Lotto Soudal: “Snel schakelen, steeds precies, probleemloos voor de renner en een geleidelijke versnellingsratio zijn slechts enkele van de uitzonderlijke kenmerken van de EPS groepset. Daarbij zijn de juiste prestaties steeds verzekerd dankzij het beproefde schijfremsysteem van Campagnolo, het AMS (Adjustable Modulation System) en de Reach Adjustment Management opties. Dit maakt ons werk zelf iets eenvoudiger.”

De Lotto Soudal Ladies en het U23-team zullen gebruik maken van de Ridley Helium SLX met schijfremmen, uitgerust met de Campagnolo Super Record EPS elektronische groepset voor velgremmen en de Campagnolo Bora One 35 en Campagnolo Bora One 50 wielen.

In dit artikel