WorldTeam Nikolas Maes versterkt team ploegleiders Lotto Soudal

Nikolas Maes zal ingezet worden in het voorjaar en zich ontfermen over de jeugd in de ploeg.
Algemeen 09 november 2020

Op 1 januari versterkt Nikolas Maes, met een zeer specifiek programma, het ploegleidersgild van WorldTeam Lotto Soudal. Maes, veertien jaar profrenner, kondigde twee weken geleden zijn afscheid aan als wielrenner. 

Ik ben al volop bezig met de voorbereidingen van mijn tweede carriè georiënteerd op de bouw- en vastgoedsector, maar de kans die ik nu krijg om bij te springen bij Lotto Soudal laat ik niet liggen. Wielrennen is mijn passie en zal dat altijd blijven”, zo vertelt Nikolas Maes.

We houden ervan om de expertise die we in eigen huis hebben niet verloren te laten gaan”, zo gaat Lotto Soudal General Manager John Lelangue verder. “We trekken de lijn door die we vorig jaar al zetten met Maxime Monfort, onze nieuwe Performance Manager. Nikolas zal ingezet worden in het voorjaar en zal zich ontfermen over de jeugd in de ploeg. Hij heeft ervaring zat en kent het huis door en door. De afgelopen vier seizoenen was hij een onmisbare schakel bij Lotto Soudal in het voorjaarswerk.”

De klassiekers zijn mijn vakgebied. De ploeg rekent op mijn ervaring, maar ik kijk er evenzeer naar uit om al die vele jonge, nieuwe en jeugdige talenten te integreren in de ploeg. Dit is een project waar ik graag mijn schouders onder zet. 2021 wordt een leerrijk jaar voor mij”, zo besluit Nikolas Maes.