Ladies Hanna Nilsson naar Lotto Soudal Ladies

Zweeds renster is één van de vier nieuwkomers in het team.
Algemeen 05 november 2020

Wij verwelkomen de Zweedse Hanna Nilsson (28) in het Lotto Soudal Ladies Team volgend jaar. Hanna is één van de vier nieuwkomers in het team, zij zullen aan de zijde rijden van zes rensters die dit jaar reeds deel uitmaakten van de ploeg.
 
Hanna Nilsson heeft verschillende redenen om voor Lotto Soudal te kiezen: “Het Lotto Soudal Team is een gevestigde waarde in het peloton. Ik ben blij dat ik volgend seizoen deel mag uitmaken van deze ploeg. Als Zweedse kan ik me goed vinden in de Belgische mentaliteit. Onze manier van denken en gedragen is heel gelijkaardig. Ik voel dat ik hier thuishoor. Ik kan bovendien niet wachten om samen te werken met Annelies Dom als ploegleidster. In 2016 (bij Lensworld – Zannata, n.v.d.r.) was zij een jaar mijn ploeggenote. Annelies weet hoe het eraan toe gaat in het vrouwenpeloton en kent de rensters. Zij is een heuse troef voor het team. Ik ben ervan overtuigd dat Annelies ons het nodige duwtje kan geven om onze doelen te bereiken.”
 
Het voorbije jaar reed Hanna Nilsson voor Parkhotel Valkenburg en gedurende het seizoen verbleef ze in Nederlands-Limburg, vlakbij haar geliefkoosd type parcours. In het eendagswerk houdt Hanna van de Ardennenklassiekers. Rittenkoersen mogen lastig en lang zijn. Ze behaalde al een aantal toptienplaatsen in etappes van de Tour de l’Ardèche waar ze in 2017 ook tweede werd in de eindstand. Datzelfde jaar eindigde ze tiende in La Course, toen met aankomst op de Izoard. Vorig jaar legde ze beslag op de negende plaats in de eerste editie van Donostia San Sebastián Klasikoa.
 
Om haar ambities na te jagen verkiest Hanna Nilsson een offensieve koersstijl: “Ik vind het leuk om voor mijn plaatsje te vechten. Ik zit niet graag achterin het peloton af te wachten. Ik houd van het spel: de concurrentie gadeslaan, achterhalen wat in hen omgaat,... Ik ben graag actief en heb liever te proberen en te falen dan anoniem te finishen. Ik wil na de aankomst geen spijt hebben dat ik het niet heb geprobeerd. Ik rijd graag bergop, maar rijdt even graag bergaf. En ik ben koppig. Ik geef niet op. Als ik iemands wiel vastheb zal ik niet snel loslaten, ook al zit ik op mijn limiet!”
 
“Ik mik volgend jaar op podiumplaatsen in rittenkoersen en een toptienplaats in de Ardennenklassiekers. Ik ben ervan overtuigd dat we als team mooie dingen kunnen laten zien in 2021. Ik zal met plezier mijn ploeggenotes helpen, ook dat bezorgt me een goed gevoel
.”
 
Zoals vorige week aangekondigd, wordt de Poolse Anna Plichta één van de teamgenotes van Hanna Nilsson bij Lotto Soudal volgend jaar. De twee andere nieuwkomers zijn de Belgische Elise Vander Sande (bijna 23) en de Nederlandse Silke Smulders (19). Volgende zes rensters blijven in het team: Danique Braam, Alana Castrique, Lone Meertens, Abby-Mae Parkinson, Christina Siggaard en Jesse Vandenbulcke.