Ladies Anna Plichta tekent bij Lotto Soudal Ladies

Anna Plichta versterkt de komende twee seizoenen het Lotto Soudal Ladies Team.
Algemeen 29 oktober 2020

Anna Plichta (28) versterkt de komende twee seizoenen het Lotto Soudal Ladies Team. De Poolse nationale tijdritkampioene reed de voorbije twee jaar voor Trek-Segafredo en tekent nu dus een contract tot eind 2022 bij ons damesteam.

Anna Plichta: “Het Lotto Soudal Ladies Team spreekt me al een aantal jaar aan. Toen ik het aanbod kreeg om bij de ploeg te komen, wilde ik deze kans natuurlijk met beide handen grijpen. Ik verblijf een groot deel van het jaar in België ook omdat mijn verloofde een Belg is en het begint als een tweede thuis aan te voelen. Daarom voelt het natuurlijk om voor een Belgisch team te kiezen.”

De voorbije jaren was Anna een grote steun voor haar ploeggenotes. In 2018 bij Boels-Dolmans en sinds 2019 bij Trek-Segafredo. Vorig jaar kroonde ze zich tot Pools tijdritkampioene, een titel die ze dit jaar verlengde. In september behaalde ze nog de vierde plaats in de Belgische klimkoers Trophée des Grimpeuses.

Dit wordt een nieuwe uitdaging voor mij”, zegt Anna. “Bij Lotto Soudal zal ik mijn eigen kans mogen gaan, terwijl ik de voorbije jaren veel heb gewerkt voor mijn ploeggenotes. Ik ben nu 28 en dit is het moment om deze stap te zetten. Deze nieuwe rol en dit nieuwe team geven me veel motivatie om aan de slag te gaan voor volgend seizoen.

Anna houdt van een offensieve stijl van koersen en valt graag aan. “De voorbije twee jaren legde ik me ook meer toe op tijdrijden en ik heb veel vooruitgang geboekt in die discipline. Ik won het Pools tijdritkampioenschap twee keer op rij. Ik reed ook goed op het EK tijdrijden waar ik dit jaar zevende werd en vorig jaar eindigde ik vijfde in de tijdrit van de Madrid Challenge. Dat zijn dus al enkele mooie resultaten op de tijdritfiets en ik wil hier in de toekomst nog in verbeteren.”

Nu is het tijd voor een pauze na wat een ongewoon seizoen was. Rust, ook mentale rust, is nu belangrijk om het nieuwe jaar fris aan te vatten en om de conditie op te bouwen voor het volgende seizoen. Ik wil zeker goed zijn in de Ardenneklassiekers en in rittenkoersen met een individuele tijdrit. Ik kijk in elk geval uit naar dit nieuwe avontuur bij de Lotto Soudal Ladies.