WorldTeam Contractverlenging voor Tomasz Marczyński en Tosh Van der Sande

Beide renners klaar voor de 75e Ronde van Spanje.
Algemeen 19 oktober 2020

Het Lotto Soudal Team voor 2021 krijgt steeds meer vorm. Zowel de Belg Tosh Van der Sande als de Pool Tomasz Marczyński hebben bijgetekend tot einde 2021. Beide renners zijn vertrouwde gezichten bij het Belgsiche WorldTeam. Marczyński gaat zijn zesde jaar in bij de ploeg, Van der Sande zijn tiende. Beide renners starten morgen in de 75e Ronde van Spanje. Al 27 plaatsjes voor Team Lotto Soudal zijn voorlopig al ingevuld. Achttien renners van het huidige team, aangevuld met negen nieuwkomers.

Als junioreswereldkampioen puntenkoers en winnaar van Luik-Bastenaken-Luik bij de beloften, kwam Tosh Van der Sande (29) bij de ploeg terecht in 2012. Daar ontpopte hij zich tot een onmisbare steun voor de kopmannen in de zwaardere wedstrijden. Tussendoor won hij ook zelf, ondermeer afgelopen seizoen nog een rit in de Ronde van Wallonië.

Na een lastige etappe met een klein groepje sprinten, daar liggen mijn kansen. En dat is vanaf morgen alvast het plan in mijn zesde Vuelta”, zo vertelt Tosh Van der Sande. “In de Vuelta hebben we voldoende zware ritten, we gaan veel aanvallen, zoals we ook in de huidige Giro doen. Ik voelde me in de Brabantse Pijl al erg goed, en nu de zorgen om een contractverlenging van de baan zijn, kunnen we met nog meer plezier koersen. Bovendien kijk ik ook al echt uit naar 2021. De ploeg is stevig verjongd. Ik voel me zelf nog jong genoeg, maar ik hoop iets te kunnen betekenen voor die jonge mannen. Ik zal mijn verantwoordelijkheid opnemen. Ze kunnen op me rekenen.”

Tosh Van der Sande woont, net als Tomasz Marczyński, in Spanje. Marczyński (36), viervoudig kampioen van Polen (drie keer weg, één keer tijdrijden) won in die Ronde van Spanje al twee etappes en wil er opnieuw scoren.

Het was tot dusver een moeilijk seizoen voor iedereen. Ik ben ook blij dat ikzelf genezen ben na ziekte en dat ik mijn waarde voor de ploeg kan tonen in de laatste Grote Ronde van het seizoen. Het betekent ook veel voor me dat het team vertrouwen heeft in mij. Na vijf seizoenen Lotto Soudal kennen ze me intussen. Ze weten ook dat ik de jeugd, die er aan komt, goed zal begeleiden. Met mijn ervaring maak ik ze wel wegwijs in het peloton. Ik kijk er alvast naar uit. De jeugd is de toekomst. Er zitten zeker en vast grote talenten in", aldus Tomasz MarczyÅ„ski​​​​​​​. 

 

De voorlopige lijst van renners voor Lotto Soudal 2021:

Filippo Conca, Steff Cras, Jasper De Buyst, Thomas De Gendt, John Degenkolb, Caleb Ewan, Frederik Frison, Philippe Gilbert, Kobe Goossens, Sébastien Grignard, Matthew Holmes, Roger Kluge, Andreas Kron, Kamil Małecki, Tomasz Marczyński, Sylvain Moniquet, Stefano Oldani, Harry Sweeny, Gerben Thijssen, Maxim Van Gils, Brent Van Moer, Tosh Van der Sande, Harm Vanhoucke, Florian Vermeersch, Viktor Verschaeve, Xandres Vervloesem, Tim Wellens.