WorldTeam Caleb Ewan overtuigend naar winst in zijn eerste Scheldeprijs

Caleb Ewan stak erboven uit in de straten van Schoten.
Race 14 oktober 2020

Caleb Ewan stak erboven uit in de straten van Schoten. In een massasprint was hij zonder meer de beste. Met zijn typische versnelling in de laatste honderd meter overtroefde hij al zijn concurrenten. Voor Ewan was het zijn allereerste deelname aan de Scheldeprijs, de oudste Vlaamse klassieker.

Door de coronapandemie was de 108e editie een kortere versie dan de traditionele Scheldeprijs. Zowel start als finish lagen in Schoten. Na 174 km was de 26-jarige Australiër van Lotto Soudal sneller dan Pascal Ackermann en Niccolò Bonifazio. Beiden werden op meer dan een lengte gereden. De eindsprint werd ook nog ontsierd door een valpartij. Ackermann werd uiteindelijk, wegens gevaarlijk spurten, nog gedeclasseerd.

Ik voelde me erg goed en startte mijn versnelling wat vroeger dan gepland”, zo vertelt Caleb Ewan. “Ik kon mijn snelheid aanhouden en niemand kwam nog over mij. Integendeel. De sprint verliep voor mij ook echt ideaal: mijn ploegmaats hielden me de hele dag weg van alle gevaren, ook in de aanloop naar de sprint, gezien die hier altijd nogal hectisch verloopt. Ook nu weer dus. Ik zag pas achteraf op tv dat ze achter mijn rug tegen de grond gingen. Grote dank aan mijn Lotto Soudal-ploegmaten dus.”

De Scheldeprijs is dé sprintklassieker bij uitstek. Ik heb nooit eerder een klassieker gewonnen, je kan dus niet geloven hoe blij ik ben met deze zege. Meteen winnen bij een eerste deelname maakt het nog specialer. Ik wilde absoluut ervoor gaan hier en de ploeg was gemotiveerd om me hierbij te helpen. Ik weet ook dat het voor Lotto Soudal belangrijk is om in België te winnen. Ik ben blij dat ik dit voor mekaar gekregen heb, temeer daar het al lang geleden was dat het team hier een klassieker wist te winnen. De Scheldeprijs staat alvast mooi op mijn palmares”, zo besluit Caleb Ewan.

Ewans volgende wedstrijd wordt de AG Driedaagse Brugge - De Panne op 21 oktober.