Ladies Grote stap vooruit voor Lotto Soudal Ladies

Het Lotto Soudal Ladies Team zal grote veranderingen ondergaan: verdere professionalisering, optimalisering en integratie.
Algemeen 09 oktober 2020

Het Lotto Soudal Ladies Team zal grote veranderingen ondergaan met het oog op de verdere professionalisering, optimalisering en integratie binnen het geheel. Het damesteam wordt ondergebracht in de vzw Belgian Cycling Talents, waar het Lotto Soudal Development Team reeds jaren onder valt. Kurt Van De Wouwer zal fungeren als sportief manager met voormalig Belgisch kampioene Annelies Dom aan zijn zijde als sportdirecteur.

We willen de damesploeg, die tot op heden ondergebracht was in een andere vzw, laten deel uitmaken van het geheel”, getuigt Lotto Soudal General Manager John Lelangue, “zodat we echt kunnen spreken van één gezamenlijk project: het WorldTour-team, het Development Team en het Ladies Team van Lotto Soudal. Structureel wordt de damesploeg ondergebracht in de vzw Belgian Cycling Talents, de structuur boven het Development Team van Lotto Soudal dat al jaren de successen aan elkaar rijgt.

Kurt Van De Wouwer en zijn staf kunnen bogen op jarenlange expertise. Met de beloften lieten ze de voorbije jaren heel wat knappe resultaten optekenen, ook dit seizoen. Annelies Dom, die vier jaar voor Lotto Soudal Ladies reed, en onlangs haar carrière als actief renster beëindigde, wordt sportdirecteur bij het team. Zij weet wat er leeft in de buik van het damespeloton en zij kan met haar ervaring als renster het damesteam verder optimaliseren.”

De hoofdsponsors Lotto en Soudal en alle partners willen de komende jaren hun engagement ten opzichte van het vrouwenwielrennen verder uitbreiden, ook wat financiële steun betreft.

De Nationale Loterij investeert al zestien jaar lang in het damesteam en engageert zich samen met Soudal om dat de komende jaren te blijven doen,” bevestigt John Lelangue. “Het is samen met al onze partners de ambitie om het Ladies Team verder te professionaliseren. Zo zullen alle eliterensters in het team een volwaardig loon ontvangen. In totaal zal het team tien rensters tellen die hetzelfde materiaal ter beschikking zullen krijgen als het WorldTour-team. We willen de integratie tussen de drie teams immers op alle vlakken doortrekken. Qua performance kunnen de dames bijgevolg ook rekenen op de ruime expertise binnen het team, onder meer door de samenwerking met Energy Lab.”

De voorbije jaren werden er al inspanningen gedaan om de integratie te bevorderen en om de dames steeds professioneler te begeleiden. Zo gingen Lotte Kopecky, Julie Van De Velde en Jesse Vandenbulcke afgelopen winter mee op stage met het WorldTour-team naar Mallorca. Die integratie en professionalisering kan dus alleen maar verbeteren als we de damesploeg helemaal laten opgaan binnen de gehele structuur,” zo stelt John Lelangue. 

"Lotto Soudal zet dus verder stappen vooruit qua verloning, materiaal, begeleiding en omkadering voor het damesteam. Lotto, Soudal en alle partners willen net als de gehele staf blijven inzetten op het dameswielrennen dat de voorbije jaren in de lift zit, een evolutie die we uiteraard enkel maar kunnen toejuichen. Wij zijn als team geëngageerd om verder onze schouders onder het dameswielrennen te zetten en het verder te professionaliseren. Daarom zullen wij onze Lotto Soudal Ladies alle nodige ondersteuning en kansen bieden."