ProTeam Caleb Ewan bezorgt Lotto Soudal eerste winst na lockdown

Sneller in Templeuve Ewan dan Sam Bennett en Tim Merlier. Het is Ewans vierde zege van het seizoen.
Race 16 augustus 2020

Caleb Ewan heeft in een massasprint de openingsetappe van de Tour de Wallonie gewonnen. In Templeuve was de Australiër sneller dan Sam Bennett en Tim Merlier. Het is Ewan zijn vierde overwinning dit seizoen, de eerste voor Lotto Soudal na de lockdown. Ewan is ook de eerste leider in het algemene-en puntenklassement.

Caleb Ewan:

"De hele dag was het goed weer, tot het begon te regenen in de finale. De neerslag en een passage over kasseien in de lokale rondes maakten de aanloop naar de sprint erg nerveus. De ploeg hield me de hele dag voorbeeldig vooraan. In de slotkilometer zat ik net iets te ver, maar dat was ideaal omdat mijn concurrenten erg vroeg hun sprint lanceerden. In de slotmeters kon ik ze nog voorbij snellen."

"We hadden met de ploeg een mooi trainingskamp in de Vogezen. Iedereen is in uitstekende conditie en deze overwinning is het bewijs van al de geleverde trainingsarbeid. Ik wist dat de concurrentie in deze TRW erg sterk is. Daarom doet het extra deugd voor het vertrouwen om deze mannen te kloppen."

"Ik reed nog maar twee wedstrijden sinds de lockdown. Deze koers is de ideale aanloop naar de Tour de France. Ik was ontgoocheld in mijn prestatie in Milaan-Sanremo vorige week. De hitte en het nieuwe parcours maakten de wedstrijd extra zwaar. Maar ik keer er zeker nog terug om te winnen."

"Ik wil de leiderstrui morgen zeker verdedigen, misschien ook in etappe 3 als ik over goede klimmersbenen beschik. Maar de vierde etappe zal te zwaar zijn voor mij. Gelukkig hebben we met Philippe Gilbert een man in vorm en iemand die de regio erg goed kent. Hij zal dus onze kopman zijn voor het klassement."