Development Drie nieuwe talenten naar Lotto Soudal U23

Arnaud De Lie, Lars Van Ryckeghem en Ramses Debruyne stappen volgend seizoen over naar het Lotto Soudal beloftenteam.
Algemeen 10 juni 2020

Arnaud De Lie, Lars Van Ryckeghem en Ramses Debruyne stappen volgend seizoen over naar het Lotto Soudal beloftenteam van ploegleider Kurt Van de Wouwer. Die is meer dan opgetogen met de komst van de drie eerstejaarsbeloften.

Ze zijn op dit ogenblik alle drie tweedejaarsjuniores die nog niets hebben kunnen bewijzen dit seizoen, maar wat ze in hun eerste jaar bij de juniores lieten zien, heeft ons genoeg overtuigd”, vertelt Kurt Van de Wouwer.  “Ze hebben talent maar ook de goede ingesteldheid. Bij ons zitten ze goed voor een verdere opleiding. We kijken uit naar hun komst, maar wensen ze ook nog veel succes bij hun huidig team dit seizoen.”

Arnaud De Lie (Lescheret) is een explosief type voor de klassieke wedstrijden. Hij is de regerende kampioen van België in de U19-categorie. Naast zijn titel, die hij in Anzegem behaalde, werd hij ook eindwinnaar van de Beker van België. Hij pakte winst in de Vlaams-Brabantse Pijl en top-10-plaatsen in Harelbeke en Parijs-Roubaix.

Lars Van Ryckegem (Aartrijke) is een pur sang tijdrijder maar meer dan dat. Lars finishte derde op het BK, gewonnen door Arnaud De Lie, maar pakte in Sint-Lievens-Houtem wel de Belgische driekleur in het tijdrijden. In 2017 was Van Ryckegem al Belgisch kampioen op de weg bij de nieuwelingen.

Gouwgenoot Ramses Debruyne (Rollegem) is de man voor de zwaardere omlopen. Geselecteerd voor het WK in Yorkshire pakte hij daar als eerstejaars een 20e plaats. Eerder in het seizoen finishte hij ook al vijfde in de Ronde van Vlaanderen en zesde in de Vredeskoers.