Ladies

Degenkolb en Kopecky sprinten naar winst in Luxemburg en Giro Rosa

17/09/2020

John Degenkolb sprintte naar zijn eerste overwinning in 2020 in de Skoda Tour de Luxembourg. In een sprint in etappe 3 was Degenkolb de snelste in Schifflange. De 31-jarige Duitser ging Eduard Grosu en Pieter Vanspeybrouck vooraf. Het is zijn eerste overwinning voor team Lotto Soudal.

John Degenkolb:

“We hadden wat goed te maken na twee moeilijke openingsetappes hier in Luxemburg. Zeker omdat Tomasz Marczyński en Harm Vanhoucke vanochtend niet konden starten vanwege de isolatiemaatregelen. Dat was een tegenslag voor Lotto Soudal en we begonnen vanochtend slechts met vier renners aan de  derde etappe."

“Ik werd goed beschermd en uit de wind gehouden door mijn ploegmaats. We werken zo goed samen. In de laatste kilometers deed Tosh Van der Sande een geweldige leadout. Ik ben zo blij met deze overwinning. Het is fijn om iets terug te doen voor de ploeg en het feit dat dit mijn eerste overwinning is voor Lotto Soudal maakt het extra speciaal."

“Deze overwinning komt pas 19 dagen na mijn val in de openingsetappe in de Tou. Deze overwinning is een teken dat ik bij het begin van de Tour in een erg goede vorm was. De knie wordt beter. Op dit moment voel ik geen pijn meer."

“In de komende twee etappes zijn er nog kansen voor de ploeg, maar voor mij niet. Ik zal Tim, Tosh en Phil ondersteunen in de volgende etappes. Tim voelt zich beter en kan zich richten op het eindklassement."

“Ik ben ook geselecteerd voor het WK volgende week. Deze selectie komt voor sommigen misschien als een verrassing, maar de overwinning van vandaag is het bewijs van mijn goede vorm. Het parcours in Imola ligt me niet echt, dus ik zal in een ondersteunende rol rijden."

In de Giro Rosa sprintte Lotte Kopecky naar een formidabele ritzege. In Maddaloni was Kopecky de snelste van een kopgroep in de 7de etappe, voor Lizzie Deignan en Katarzyna Niewiadoma. Voor de 24-jarige Kopecky is het de eerste overwinning op het allerhoogste niveau, de Women’s WorldTour.

Lotte Kopecky:

“Derde keer, goeie keer! Ik begon een beetje ongeduldig te worden na twee podiumplaatsen in de vorige ritten. Maar het voelt fantastisch om eindelijk een grote overwinning beet te hebben. Na twee podiumplekken wist ik dat de conditie meer dan in orde was, maar het was frustrerend om het niet te kunnen afmaken.”

“Er zat vandaag nog een lastig klimmetje in de lokale ronde. Daar verloor ik even contact met de kopgroep. Maar ik kon boven opnieuw aansluiten en voelde dat ik een grote kans maakte op de overwinning. Ik kwam als tweede uit de laatste bocht en zette vol vertrouwen aan op de kasseien. Ik weet nog niet wat me is overkomen. Dit is zalig.”

“Ik ga naar het BK om te winnen. Maar ik ga me niet vastpinnen op een resultaat. Het BK is altijd een speciale wedstrijd. Je kan tienduizend scenario’s bedenken, maar uiteindelijk zal het nog anders uitdraaien. Ik ga het beste van mezelf geven en hopelijk resulteert dat in de tricolore.”

Partners

X