Captains Of Cycling

In de kijker: Lotto Cycling Talent Project

17/12/2019

Als aandeelhouder, maar in de eerste plaats als cycling addict, ben je waarschijnlijk geïnteresseerd in wat de toekomst van het Belgische wielrennen te bieden heeft. Captains of Cycling is voortdurend op zoek naar ruwe Belgische diamanten met talent in de benen. Het Lotto Cycling Talent Project is speciaal opgericht voor de begeleiding van de renners van morgen.

Energy Lab zorgt voor de optimale coaching van onze aanstormende talenten. Maar wat doet dit bedrijf concreet met betrekking tot het begeleiden van renners?

Elke ambitieuze renner krijgt bij Energy Lab de kans om uit te groeien tot een profrenner die op procontinentaal niveau kan meedraaien. De renner wordt ondergedompeld in een vier jaar durend programma. Daarbij is een persoonlijke en nauwe begeleiding essentieel, waarbij er dikwijls doelstellingen worden gesteld die de renner in spe moet behalen. Zo worden er screenings gedaan, bestaande uit conditietesten, een volledige analyse van het lichaam, wattagedata verzameld. Anders gezegd: het hele profiel van de renner wordt in kaart gebracht en op basis daarvan wordt een persoonlijk schema opgesteld dat zo goed mogelijk correspondeert met de (groei)mogelijkheden van de renner.

Successen van het LCT-project met behulp van Energy Lab

En het project werpt wel degelijk zijn vruchten af. Door beroep te doen op de expertise van de coaches van Energy Lab, zijn er al heel wat successen geboekt. Op die manier zag Tim Wellens’ profcarrière ook het levenslicht. Tim, ondertussen één van de sterkhouders van Lotto Soudal, werd namelijk enkele jaren geleden geselecteerd door Energy Lab. Hij beschrijft de kennismaking met het project als volgt:

“In mijn eerste seizoen als belofte, na de zomer van 2010, las mijn moeder een advertentie in de krant. Energy Lab en de Nationale Loterij deden een oproep aan jonge renners om zich kandidaat te stellen voor een screening.

Op basis van mijn ‘sollicitatiebrief’ en de aanvullende informatie nodigden de mensen van Energy Lab en Lotto 45 renners uit voor uitvoerige fysieke inspanningstests en psychologische onderzoeken. Daaruit selecteerden ze vijf nieuwelingen, vijf junioren en vijf beloften om verder te begeleiden. Eén van die gelukkigen was ik.

Was die screening er niet geweest, dan had ik nog veel langer gewacht met het zoeken naar een coach. Nu was die coaching er zeer vroegtijdig en dat heeft een grote invloed gehad op mijn prestaties.

Met Energy Lab en Paul Van Den Bosch ging plots een totaal nieuwe wereld voor mij open. Met hem trainde ik veel gerichter, op dezelfde professionele manier die hij hanteerde voor de profwielrenners die hij begeleidde, zoals Sven Nys, Jan Bakelants, Mario Aerts en Kevin De Weert.” ​​​​​​​ (Bron: Energy Lab)

Andere renners die het gemaakt hebben (of het zullen maken) dankzij dit project zijn Stig Broeckx, Laurens De Plus, Frederik Frison, Harm Vanhoucke en nog vele anderen.

 

​​​​​​​Wens jij meer te weten te komen van het Lotto Cycling Talent Project of ken jij zelf iemand met verborgen wielertalenten? Aarzel dan zeker niet om een kijkje te nemen op de site.

X