WorldTour

De Gendt triomfeert in Saint-Etienne!

13/07/2019

In de achtste etappe van de Tour de France weet één van de beste vluchters van het peloton zich tot winnaar te kronen. Na de hele dag in de ontsnapping gezeten te hebben, demarreerde Thomas De Gendt op veertien kilometer van de meet en liet hij medevluchter De Marchi achter zich. Alaphilippe en Pinot kwamen nog akelig dicht, maar De Gendt wist de twee achter zich te houden.

Thomas De Gendt: “We wilden kost wat kost iemand mee hebben in de vlucht. Het was vrij makkelijk om in de juiste ontsnapping te zitten, de eerste was meteen ook de juiste. Vreemd, want in deze rit had ik veel meer strijd verwacht. Ik reed samen met drie andere vluchters weg, maar het peloton gaf ons nooit echt veel ruimte. Op dit parcours heb je in mijn ogen niet veel voorsprong nodig, maar moet je vooral slim rijden.”

“Na een tijd had ik alleen De Marchi nog aan mijn zijde en dus moesten we alles uit de kast halen om voor de ritzege te gaan en dat deden we. Op 70 kilometer van de meet, ging ik er alleen van door, maar wanneer het einde naderde, kreeg ik te horen dat Alaphilippe en Pinot op komst waren. Ik weet dat vooral Alaphilippe een hele goede daler is, dus ik moest de ziel uit mijn lijf fietsen. Ik moest bijna overgeven doordat ik zo diep ging, maar gelukkig hield ik stand tot het einde!

Natuurlijk hoopte ik dat ze niet zouden terugkeren, maar zelfs als dat gebeurde, denk ik dat ik nog kans maakte. De twee zouden misschien naar elkaar beginnen kijken voor het algemeen klassement en daar zou ik dan van kunnen profiteren.”

“Ik denk dat dit mijn mooiste prestatie ooit is. Ik vind deze overwinning zelfs mooier dan die op de Mont Ventoux. Ik had een hele goede dag en echte wonderbenen. Of ik straks een massage nodig heb? Nee, daar houd ik niet zo van.”

Partners

X