Ladies

Dani Christmas enthousiast over begin tweede seizoenshelft

08/06/2019

De Britse Dani Christmas (31) rijdt momenteel haar eerste seizoen in de kleuren van Lotto Soudal. Na een koersvrije periode van bijna een maand trad ze vorige week opnieuw in competitie in Frankrijk. In de Classique Morbihan behaalde Dani de twaalfde plaats, een dag later in de Grand Prix de Plumelec-Morbihan werd ze 25ste in dienst van Julie Van De Velde die zelf zevende werd. Dani voelt zich thuis in de ploeg en staat te popelen om de tweede helft van het seizoen af te werken.

Dani Christmas: “Het was heel fijn om vorige week opnieuw bij de ploeg te zijn. Ik had ook meteen een goed gevoel in de wedstrijd. Beide koersen waren wel heel chaotisch. Het is een opluchting dat we er ongeschonden uitgekomen zijn. Er stonden veel teams aan de start en er was een groot verschil in ervaring tussen de deelneemsters. Op de smalle wegen zorgde dat voor wat hectiek. Op een van de cruciale grindwegen in de Classique Morbihan reden Danique Braam en ik vooraan het peloton toen het ineens scheurde en we een kopgroep vormden met een dertigtal andere rensters. Jammer genoeg werd Julie Van De Velde opgehouden door een valpartij. Het was een sterk bezette kopgroep, met heel wat sterke rensters. De twaalfde plaats is een mooi resultaat, maar ik weet dat ik nog beter had gekund. Het gaf me wel vertrouwen dat ik de benen had om voorin mee te strijden. Op de laatste grindstroken had ik echter een beetje pech. De tweede dag zetten we alles op Julie Van De Velde. We werkten goed samen als team en Julie bekroonde dat met een mooie zevende plaats. Ondanks dat we maar met vier rensters waren, hebben we ons als ploeg getoond en kleurden we mee de wedstrijden. Dat is goed voor wat nog komen moet. Ik kijk uit naar de volgende koersen.”

Als je met plezier naar de wedstrijden vertrekt, presteer je ook beter.

Dit voorjaar trad Dani onder meer aan in Strade Bianche, de Ronde van Vlaanderen en het Ardens drieluik. Nu zondag staat ze aan de start van Dwars door de Westhoek. Aan het eind van de maand, op 30 juni, is er de wegrit van het Brits nationaal kampioenschap in Norwich. Van 5 tot en met 14 juli rijdt Dani de Giro Rosa.

De voorbije maand trainde Dani in het zuiden van Spanje om zich voor te bereiden op het vervolg van het seizoen. Het was een welgekomen periode van training, al is ze ook heel blij dat ze nu opnieuw kan koersen.

Dani Christmas: “Voordat ik naar Frankrijk vertrok vorige week had ik een stevige trainingsperiode achter de rug. Ik heb in mei en ook deze week in Spanje getraind, in de buurt van Mojácar. Ik verbleef er boven op een berg en kon mij er helemaal focussen op mijn training en elke dag beter doen dan de dag ervoor. Dat had ik echt nodig. Om persoonlijke redenen had ik een moeilijke winter, waardoor ik niet in optimale conditie aan het seizoen kon beginnen. Ik had een druk voorjaar en kreeg de kans om in enkele van de meest iconische koersen te rijden. Dat was een fantastische ervaring. Ik was gelukkig goed genoeg in vorm om mijn ploeggenotes te helpen en met Lotte Kopecky en Julie Van De Velde behaalden we enkele mooie resultaten.”

“Dit voorjaar bouwden we een goede band op binnen de ploeg. We werken goed samen en dat belooft voor het tweede deel van het seizoen. Ik rijd enorm graag bij deze ploeg en voelde me hier meteen thuis. Ook de staf is fantastisch; zij werken heel hard om ons de beste kansen te bieden. Als je met plezier naar de wedstrijden vertrekt, presteer je ook beter. Ik heb iedereen gemist de voorbije weken.”

“Ik hoop nu om in de komende periode de vruchten te plukken van mijn trainingsarbeid. Ik kijk er alvast naar uit om met betere benen te koersen. In de Giro wil ik Julie Van De Velde bijstaan in de lastige bergritten. Ik rijd graag rittenwedstrijden. Ik houd van de routine en weten dat details het verschil kunnen uitmaken voor je herstel na de etappes. Later dit seizoen rijd ik de Prudential RideLondon (3 augustus) en de Ronde van Schotland (9 – 11 augustus). Ik kijk ernaar uit om met de ploeg in eigen land te koersen. Deze maand hoop ik al een mooi nationaal kampioenschap te rijden. Dat is altijd een aparte wedstrijd, want veel rensters staan alleen of met slechts één teamgenote aan de start. Ik heb het parcours nog niet gezien, maar we kunnen ons ongetwijfeld aan een lastige koers verwachten met de sterke rensters die we in ons land hebben. Ik zal er alvast alles aan doen om een mooi resultaat te behalen op het nationaal kampioenschap.”

 

Foto's: Photo News

Partners

X