WorldTour

Carl Hagen eindigt achtste in eerste Vuelta!

15/09/2019

Achtste eindigen in je eerste grote ronde is de prestatie die Carl Fredrik Hagen op zijn palmares mag toevoegen! De Noor die volgende week 28 wordt, reed vorig jaar nog bij het continentale Joker Icopal maar klom de voorbije weken in het zog van de andere Vuelta-tenoren naar een fantastische plaats. Nooit eerder behaalde een Noorse renner een betere resultaat in het eindklassement van een grote ronde.

Carl Fredrik Hagen: “Het zijn heel harde maar mooie weken geworden, een ongelofelijke ervaring. Uiteraard heb ik mezelf verrast. Voor de Vuelta was mijn eerste doel als debutant de finish in Madrid halen; en mocht alles perfect verlopen, droomde ik misschien van een plaats bij de eerste twintig. Bij de top tien eindigen achtte ik echt onmogelijk.”

“Dankzij heel goeie benen, een goeie tactiek en heel goeie ploegmaats en staff is dit mogelijk geworden. Voor mij was het een echte ontdekkingstocht, want langer dan acht opeenvolgende dagen in de Dauphiné had ik nooit gekoerst. Ik moet zeggen dat mijn benen op dag zeven of acht in de Dauphiné hetzelfde aanvoelden als tijdens rit zeventien of achttien in de Vuelta. Ik heb niet echt slechte dagen gekend.”

“De twee keer dat ik deel uitmaakte van een grote ontsnapping hebben mij doen geloven dat een goeie eindnotering er in kon zitten. De dag voor de rit naar Andorra zat ik met Tosh in de ontsnapping; en een dag later, tijdens de eerste bergrit in Andorra, bleef ik goed overeind. En na de achttiende rit, toen ik zesde eindigde, geloofde ik echt in de top tien.”

“Door mijn gebrek aan ervaring hebben we deze Vuelta dag per dag aangepakt en zijn we niet bezig geweest met het algemeen klassement of het verdedigen van een bepaalde plek. Maar uiteindelijk achtste eindigen na zeven grote namen, die heel veel ervaring hebben en talrijke grote rondes gereden hebben, is fenomenaal, een beetje unreal. Voor mij is het een beloning voor vele jaren hard werk om op dit niveau te komen.”

“Het was een onschatbare ervaring om op fysiek vlak mijn lichaam te leren kennen, maar ook om om te leren gaan met het mentale aspect. Elk moment 100 procent gefocust zijn, 24 op 7. Er is vol gas gekoerst, aangevallen, gevallen, waaiers geweest. Even niet opletten kan je twintig minuten kosten.”

“Dat ik de beste Noorse prestatie geleverd heb in een grote ronde is natuurlijk leuk. Ik merk dat er veel mensen deze Vuelta gevolgd hebben en dat doet uiteraard plezier!”

Partners

X