Captains Of Cycling

Captains of Cycling team aan de start van de 6-daagse

28/10/2019

Nu hebben we jou natuurlijk heel nieuwsgierig gemaakt naar de teams. Wij kunnen jou verklappen dat we kiezen voor hetzelfde (bronzen) duo als vorig jaar: Tosh Van der Sande en Jasper De Buyst. Zij willen Mark Cavendish en Iljo Keisse maar al te graag het vuur aan de schenen leggen. Het tweetal gaat ook de strijd aan met Moreno De Pauw, die nog een allerlaatste keer zal schitteren op de piste. Daarnaast staan er ook nog andere Lotto Soudal-renners aan de start: Roger Kluge, Gerben Thijssen, Annelies Dom en Lotte Kopecky. Met dit talent uit onze Lotto Soudal-ploeg kunnen we heel wat bergen verzetten. Podiumplaatsen – en in onze stoute dromen een gouden medaille – zijn dan ook het doel. We stellen even kort de teams voor die een gooi doen naar het podium:

Tosh Van der Sande:

Tosh Van der Sande heeft de wielermicrobe te pakken gekregen op de piste. Bij de jeugd was hij nationaal kampioen scratchpuntenkoers en koppelkoers. In 2008 werd hij wereldkampioen puntenkoers bij de junioren. Op de Zesdaagse van Vlaanderen-Gent in 2011 behaalde hij een vierde plaats aan de zijde van de Duitser Leif Lampater. Zes jaar na zijn laatste deelname, in 2018, verbeterde hij die prestatie samen met tweevoudig winnaar Jasper De Buyst tot een derde plaats.

In 2009 maakte Torre de overstap naar de weg en won in 2011 Luik-Bastenaken-Luik voor de beloften. Vorig jaar bemachtigde hij nog de eerste plaats in de vijfde etappe Ronde van Wallonië.

Weetje: Van der Sande is in 2011 begonnen als stagiair bij Lotto Soudal (toen Omega Pharma-Lotto). Sindsdien is hij binnen de ploeg uitgegroeid tot een van de sterke pionnen.

 

Jasper De Buyst

De Buyst staat vooral bekend als baanwielrenner. Vanaf 2013 werd De Buyst, op amper 19-jarige leeftijd, prof bij het procontinentale Topsport Vlaanderen-Baloise. Hij werd er ploegmaat van onder meer talentvol pisterijder Kenny De Ketele. Ondertussen draait hij op 25-jarige leeftijd al jaren mee op het hoogste niveau.

We weten ondertussen dat Jasper al heel wat successen heeft geboekt op de piste. Dit jaar triomfeerde hij met Iljo Keisse op de Zesdaagse in Bremen (D). Ook op de weg bakt hij er wat van. In 2017 werd Jasper vierde in Dwars door West-Vlaanderen. In de Ronde van Drenthe (NL) veroverde hij brons. In de Heistse Pijl, de GP Stad Zottegem en Binche-Doornik-Binche mocht hij zelfs zegevieren.  

Vorig jaar eindigde De Buyst als tweede in Omloop van het Houtland. Dit jaar voegde hij een eerste plaats in de vierde etappe van de Ronde van Denemarken aan zijn erelijst toe. Ook op een derde plaats van de GP de Wallonie kan hij terecht trots zijn.

Weetje: Jaspers vader, Franky De Buyst, was ooit ook professioneel wielrenner. Momenteel ondersteunt hij het ‘Pro team’ van Lotto Soudal als verzorger. Je merkt het: eenmaal je jouw hart verloren bent aan de wielersport, blijf je er dikwijls je leven lang door gepassioneerd. In 2014 won De Buyst junior trouwens de Omloop Mandel-Leie-Schelde. Franky deed hetzelfde in 1997. Dit moet ongetwijfeld een kippenvelmoment geweest zijn bij de familie De Buyst.

X