WorldTour

Campenaerts wint afsluitende tijdrit in Tirreno-Adriatico!

19/03/2019

Lotto Soudal-renner Victor Campenaerts heeft in San Benedetto del Tronto zijn eerste WorldTour-zege veroverd! Al vroeg in de tijdrit zette de Europese kampioen met 11’23” een kanontijd neer. Na ruim twee uur nagelbijten in de hot seat volgde finaal de verlossing en kon Campenaerts eindelijk vieren! Alberto Bettiol (11’26”) en Jos van Emden (11’27”) werden respectievelijk tweede en derde. In de eindstrijd trok Primoz Roglič uiteindelijk nog het laken naar zich toe. Hij schrijft met slechts één seconde voorsprong Tirreno-Adriatico op zijn naam.

Omstreeks kwart voor twee ging Victor Campenaerts van start in de afsluitende tijdrit van Tirreno-Adriatico. De Belgische Lotto Soudal-renner zette met 11’23” een serieuze richttijd neer. Hardrijders zoals Jos van Emden, Rohan Dennis en Stefan Küng beten één voor één hun tanden stuk op de knaltijd van Campenaerts. Ook Tom Dumoulin en  Primoz Roglič kwamen op het einde tekort voor de dagzege. Na twee Belgische en twee Europese titels in het tijdrijden is het voor Campenaerts zijn eerste zege op WorldTour-niveau.

Victor Campenaerts: “Het voelt ongelooflijk goed om mijn eerste zege in een WorldTour-tijdrit binnen te halen. Vorig jaar kwam ik al enkele keren dicht in de buurt en ook nu begon ik aan het seizoen met als doel te scoren in de WorldTour. Als het dan lukt in mijn eerste tijdrit van het jaar is dat fantastisch! Met bijvoorbeeld Küng en van Emden – een echte specialist op deze korte afstanden - stonden vandaag alle tijdritkanonnen aan de start. Ik had bovendien ook nog nooit Tom Dumoulin en Rohan Dennis geklopt. Dat geeft natuurlijk enorm veel voldoening. De ploegentijdrit gaf  me al een beeld van mijn goede conditie maar dat wil je natuurlijk graag bevestigen, wat ook is gelukt.” 

“Er stond heel wat wind vandaag en tot aan het keerpunt blies die in het voordeel. Tijdens de eerste kilometers probeerde ik dus niet over mijn toeren te gaan en iets onder mijn gemiddelde wattage te rijden. Dat was ook te merken aan mijn tijd aan het tussenpunt. Met nog wat overschot in de benen zou ik dan in het tweede gedeelte, tegen de wind in, het verschil proberen maken. Die strategie bleek uiteindelijk de juiste. In de slotkilometer had ik het gevoel dat ik me vergaloppeerd had, maar toch viel alles in zijn plooi. Na de aankomst moest ik nog ruim twee uur in spanning afwachten in de hot seat. Je weet dat het op het einde nog opletten wordt voor toppers als Dumoulin en Roglič, maar uiteindelijk kon niemand mijn tijd nog verbeteren. Alles blijft natuurlijk in het teken staan van het werelduurrecord, maar conditioneel ben ik dus duidelijk in orde.”

Partners

X