WorldTour

Caleb Ewan verovert tweede Touretappe in Poitiers

09/09/2020

Caleb Ewan won woensdag in Poitiers zijn tweede Tourrit. Met een ultieme kattensprong op de lijn was Caleb in een massasprint sneller dan Peter Sagan, Sam Bennett en Wout Van Aert. Het is de tweede etappeoverwinning voor de Australiër en team Lotto Soudal na zijn etappeoverwinning in Sisteron in etappe 3.

Caleb Ewan:

“Het was zo een gekke finale. Ik zat voorin met nog 1.5km te gaan en zakte met oog op de tegenwind wat terug. Na mijn eerste etappezege in Sisteron wist ik dat ik kalm moest blijven en wachten op het juiste moment waarop er een gaatje zou komen. Dat gebeurde pas vrij laat. Ik gooide mijn fiets over de streep en wist niet of ik gewonnen had. Ik wilde vandaag echt winnen. Na gisteren was ik teleurgesteld. Het doet deugd om mijn ploegmaats te bedanken met een overwinning. "

“Ik ben super blij met mijn twee etappezeges. De eerste overwinning neemt vooral de druk weg. Dan wil je na de eerste altijd een tweede winnen. En nu wil ik zeker een derde overwinning, vooral in Parijs op de Champs-Elysees. Dus ik hoop de bergen te overleven en nog een kans te krijgen in Parijs. "

“Met Lotto Soudal schieten we slechts met vijf renners over. Dat betekent dat we maar vier man hebben om het werk voor mij te doen in de sprintetappes. Na het harde werk tijdens de etappe moest ik het met twee mannen redden in de laatste 10 kilometer. De andere teams zetten ons onder druk met een stevige aanval. Maar mijn twee mannen reden als tien renners. Ze hebben fantastisch werk geleverd. "

“Mijn naaste concurrent Sam Bennett is een van mijn beste vrienden. Het is altijd business als het op sprinten aankomt. Maar we zijn blij voor elkaar als we winnen. Ik was erg blij dat hij gisteren zijn eerste overwinning behaalde. Iedereen kon zien hoeveel het voor hem betekende en ik weet hoe hard hij ervoor heeft gewerkt. "

Partners

X